Силен взрив разтърси централната част на Кабул в първата седмица

...
Силен взрив разтърси централната част на Кабул в първата седмица
Коментари Харесай

Силна експлозия разтърси Кабул

Силен гърмеж раздруса централната част на Кабул в първата седмица от свещения за мюсюлманите месец Рамадан, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
„ Мога да потвърдя детонация в региона на Шар-е-Нау в Кабул. Проверяваме детайлностите ", съобщи Фердаус Фрамурц, представител на полицията в града.
Говорителят на Вътрешното министерство Насрат Рахими разясни, че детонацията е избухнала покрай офисите на CARE International, неправителствена организация, оперираща в Афганистан. „ Все още не знаем естеството на детонацията, само че се чува пукотевица дребни в региона ", добави Рахими.
Инцидентът е на фона на напъните на представители на Съединени американски щати и талибаните да продължат договарянията в Катар за да се постави завършек на съвсем 18-годишния спор. Миналата седмица президентът на Афганистан Ашраф Гани предложи на талибаните преустановяване на огъня от първия ден на Рамадан, само че бунтовниците отхвърлиха.
Миналата година талибаните оповестиха тридневно помирение в края на Рамадан, откакто Гани разгласи едностранно помирение за осем дни по-рано през същия месец. Това бе първото публично преустановяване на огъня в страната след нашествието на Съединени американски щати през 2001 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР