Силен вятър в Западна Европа създаде сериозни проблеми и парализира

...
Силен вятър в Западна Европа създаде сериозни проблеми и парализира
Коментари Харесай

Силен вятър парализира Западна Европа

Силен вятър в Западна Европа сътвори съществени проблеми и сковава няколко страни , оповестява АП.

Белгия, Холандия и Германия са най-засегнати , защото има затворени летища и пристанища.

 Проблеми в цялата страна поради мощния вятър и снега
Проблеми в цялата страна поради мощния вятър и снега

Вятърът довя затворени пътища и селища без ток и парно

Летището в Амстердам " Схипхол " анулира всички полети и холандският железопътен транспортьор спря всички влакове поради ураганния вятър в Холандия, който изкорени дървета и прекатурна коли, предизвиквайки безпорядък по пътищата.

От летището написаха в " Туитър ", че след 11,00 часа локално са спрели всички полети поради тежките метеорологични условия . Националният транспортьор KLM към този момент анулира повече от 200 полета поради бурята.

Националната телевизия NOS оповестява, че централната железопътна гара в Хага е затворена, защото има опасения, че част от новия стъклен покрив може да падне.

На места вятърът в Холандия е със скорост 140 километра в час.

Във Англия са регистрирани пориви напразно със скорост от 110 километра в час . Хиляди семейства в Южна Англия са останали без електричество. Има закъснение на няколко хиляди влака поради паднали дървета на линиите и скъсани кабели.

Условията за шофиране в региони на Шотландия са извънредно рискови. Властите поучават водачите да не пътуват поради мощен вятър, мощен снеговалеж и замръзване.

От английската метеорологична работа предвиждат утихване напразно през днешния ден.

Пристанището в град Гент е затворено поради бурния вятър в Белгия, където е разгласен оранжев код. Трамваите в елементи от Брюксел са спрени, а няколко публични паркинга са затворени.

В няколко града има изкоренени дървета. Трафикът на интернационалното летище " Завентем " е обиден.

В доста региони на Германия учебните заведения са затворени . Властите приканват жителите, изключително в Западна и Северна Германия, да не напущат домовете си, в случай че е допустимо.

Влаковете ще се движат по-бавно и се чакат забавяния.

ДПА осведоми, базирайки се на полицията, че " всяка минута " има злополука на автомагистралата сред Вилхелмсхафен и Вестерщеде в Северна Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР