Силен вятър ще духа в Източна България. Обявен е жълт

...
Силен вятър ще духа в Източна България. Обявен е жълт
Коментари Харесай

Жълт код за силни ветрове за 16 области в страната

Силен вятър ще духа в Източна България. Обявен е жълт код за 13 области. През днешния ден ни чака облачно време, като следобяд се чакат и превалявания.
Предупреждението за плевел вятър е за Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Днес над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. След обяд и до среднощ на доста места, основно в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в югозападните региони са вероятни интензивни феномени.

Ще бъде прохладно, с сдържан, в Източна България до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 29° и 34°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Значителни ще са преваляванията в масивите от Югозападна България. Ще духа мощен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 14°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури само че въздуха ще са сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР