Силен вятър от запад – югозапад продължи да духа и

...
Силен вятър от запад – югозапад продължи да духа и
Коментари Харесай

Жълт код за значителни валежи в Източна и Североизточна България

Силен вятър от запад – югозапад продължи да духа и през миналата нощ. Най-ветровито беше в планините, като на връх Мусала поривите бяха неизмерими, а над 80 км/ч доближиха във Враца и Ахтопол. На морския бряг утринните температури бяха и най-високи – тук-там до 19 градуса.

Започналите от северозапад превалявания от дъжд до края на деня ще обзет и крайните югоизточни региони, ще са съпроводени и с гръмотевици. На места в Източна България количествата ще са обилни и в 12 области там има издадено предизвестие от първа степен жълт код, а за 6 от областите в Североизточна България предизвестието е и за условия за виелици и навявания.

Привечер и през нощта против понеделник дъждът там и в планинските региони ще минава в сняг, ще се образува и тънка снежна завивка. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Ще нахлува леден въздух и към 14:00 часа през днешния ден температурите ще са от 5°-6° в северозападните региони и София до към 20° в югоизточните, където преди обяд ще продължи да духа югозападен вятър.

В югоизточната половина от страната преваляванията ще продължат и през нощта и на следващия ден до към обяд, в планинските и североизточните региони ще са от сняг, в останалите места - от дъжд. Вятърът ще е сдържан, в Дунавската низина и Източна България, краткотрайно мощен от запад-северозапад и с него в регионите със снеговалеж ще се основават условия за виелици. До към обяд преваляванията съвсем на всички места ще спрат, а вятърът ще отслабне, Максималните температури ще са сред 2° и 7°, в крайните югозападни региони - малко по-високи.

И в планините до към обяд преваляванията от сняг ще спрат. Ще духа до сдържан, по билата - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад.

Във вторник ще е съвсем без превалявания, само че в низините ще е мъгливо. Минималните температури ще са под нулата, до минус 4° - минус 5°.

В сряда и четвъртък ще бъде най-вече облачно, още веднъж се покачва вероятността за превалявания от дъжд, в планинските региони от сняг, само че в петък преваляванията бързо ще спрат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР