Силен студен вятър и обилни снеговалежи парализираха голяма част от

...
Силен студен вятър и обилни снеговалежи парализираха голяма част от
Коментари Харесай

Снежен ад затисна Германия, ситуацията е драматична, има загинали, летищата във Франкфурт и Дюселдорф блокираха!

Силен леден вятър и значителни снеговалежи сковаха огромна част от Германия в почивните дни, предизвиквайки транспортен безпорядък в страната, оповестява изданието Focus, представено от " Фокус ". Нарушен е трафикът на автомобилния, железопътния и въздушния превоз. Снегът и хлъзгавите пътища доведоха до редица произшествия, които в допълнение затрудниха придвижването на пътни транспортни средства. Съобщава се за умрял и няколко потърпевши в резултат на тежка злополука във федералната провинция Долна Саксония.

Движението на железопътния превоз също е затруднено поради снега и леда, които сковаха страната. На територията на провинция Северен Рейн-Вестфалия влаковете се движат със закъснения, като тези за дълги дистанции даже са пренасочвани поради повреди по линиите. Заради неприятното време отстраняването на проблемите се прави постепенно.

Тежък сняг наложи краткотрайно затваряне на летището на Дюселдорф, столицата на Северен Рейн-Вестфалия. В часовете по обед са анулирани първите полети и към момента остава незнайно по кое време въздушният трафик ще бъде обновен в естествен режим. На летище Кьолн/Бон също има анулирани полети и закъснения поради пренасочването на самолетите от Дюселдорф.

Същевременно бе обявено за " трагична " обстановка на летището във Франкфурт на Майн - най-голямото в Германия и едно от най-натоварените в цяла Европа. Към момента единствено една от пистите е разполагаем за кацащи и излитащи самолети. По данни на летищните управляващи поради неприятното време са анулирани 267 полета. Стотици други се движат със забавяне в разписанието.

Заради изобилен снеговалеж бяха анулирани стотици полети и в Лондон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР