Силен старт и сериозна заявка за едно председателство с посока,

...
Силен старт и сериозна заявка за едно председателство с посока,
Коментари Харесай

Павлова: България да стане Силициевата долина на Европа


„ Силен старт и сериозна поръчка за едно председателство с посока, мнение и воля да проведем тежките диспути, които стоят пред нас ”. С тези думи министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова дефинира началото на европредседателството ни.

На въпрос дали митингите, които се организираха в деня, в който България пое председателството на Съвета на Европейски Съюз навреди на имиджа ни пред европейските сътрудници, Лиляна Павлова съобщи пред Нова тв: „ Протести се случват на всички места в Европа. Така че нямаше нито сюрпризирани, нито тормози хора измежду нашите посетители. Това е един натурален и естествен развой. Протестите в София минаха по един спокоен и естествен метод ”.

Лиляна Павлова разяснява и речта на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, която беше напълно на български език и обра овациите в залата, както и на хората пред дребния екран.

„ Имахме предварителна информация, че Доналд Туск се готви да приказва на български език, да ни изненада, само че най-емоционалният миг беше, когато всички го чухме да произнесе цялата си тирада на български език. Ние говорихме с екипа на Доналд Туск и знаем, че той самият има принос в написването на тази тирада ”, разяснява Лиляна Павлова.

„ Дигиталната стопанска система – тази, която основава работни места и цифровото обучение, които ние би трябвало да приспособяваме вътре в страните си, в това число в България, а това за нас е една неповторима опция, тъй като виждаме наклонността в последните няколко години – младите, децата ни, които отпътуваха да учат и живеят в чужбина, започнаха да се връщат в България, тъй като могат да работят в бранша на цифровите технологии. Това е една наклонност, която ние би трябвало да хванем и да работим интензивно по нея. Това е част и от общия ни дневен ред ”, сподели министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова.

По думите й законодателството, което имаме да приемем по време на европредседателството, ще ни помогне „ да дадем поръчката България, дружно със Западните Балкани, където имаме този капацитет, да стане Силициевата котловина на Европа. Това е нещо, което през председателството ще успеем ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР