Силен снеговалеж причини днес задръствания, отмяна на полети и нарушения

...
Силен снеговалеж причини днес задръствания, отмяна на полети и нарушения
Коментари Харесай

Снежен ад в Япония и Калифорния

Силен снеговалеж аргументи през днешния ден тапи, анулация на полети и нарушавания в придвижването на влаковете в Централна и Западна Япония , защото на доста места паднаха рекордни количества превалявания, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция

Около 1500 семейства останаха през днешния ден без електричество, заяви електроразпределителната компания " Кансай илектрик пауър ".

За момента няма известия за потърпевши, свързани с метеорологичните условия, разгласи тази заран представителят на японското държавно управление Хирокацу Мацуно, само че означи, че се постанова всички да са по-предпазливи.

Очаква се снеговалежът да се ускори до на следващия ден, изключително в регионите по крайбрежието на Японско море.

Движението по значима пътна артерия в префектура Шига, прилежаща на Киото, беше нарушено заради заседнали транспортни средства, сподели държавният представител. Инцидентът бил провокиран от камион, който се подхлъзнал на пътя покрай град Хиконе. Там за денонощие са паднали 68 сантиметра  сняг , което е 30 пъти повече от естественото за сезона, съгласно публичната телевизия Ен Ейч Кей. В Шига към 200 пасажери са били принудени да прекарат миналата нощ в няколко блокирани влака.

Към 130 вътрешни полети също са били анулирани през вчерашния ден поради снега, съобщи осведомителната организация Джиджи прес. Още 50 полета са анулирани през днешния ден, осведоми Ен Ейч Кей.

В коледния уикенд мощна стихия донесе виелици и затвори автомагистрали в планините на американските щати Калифорния и Невада. Метеоролози предизвестиха, че пътуването в региона на планината Сиера Невада може да остане затруднено няколко дни, съобщи Асошиейтед прес.

Сто и дванайсет километров сектор от междущатска автомагистрала 80 от Колфакс, Калифорния, до региона на езерото Тахо, което се намира на границата с щата Невада, беше затворена. Калифорнийското министерство на превоза заяви, че затворени са и други планински пътища, и в същото време предизвести водачите за заплаха от понижена видимост и хлъзгави пътни настилки.

" Днес е един от тези дни, в които просто си останете вкъщи, в случай че можете. Очаква се още  сняг ", написа в Туитър метеорологичната работа в Рино, Невада. Заради предстоящи виелици и пориви напразно до 72 км/ч тя издаде предизвестие за зимна стихия за региона на езерото Тахо.

Това е следващата стихия, връхлетяла Южна Калифорния с значителни превалявания и вятър, поради която в съботната вечер имаше наводняване улици и доста хора останаха без ток. В окръг Санта Барбара мощните пориви напразно събориха дървета и предизвикаха материални вреди. Няма данни за потърпевши.

За 24 часа над прохода Сан Маркос в окръг Санта Барбара са паднали превалявания от 4,5 сантиметра, а в Роки Бют в окръг Сан Луис Обиспо - 4 сантиметра.

Международното летище в Лос Анджелис заяви, че заради зародил поради бурята " електрически проблем " е затворило отчасти терминал 5. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР