Силен интерес на румънски, полски и германски туристи към дестинация

...
Силен интерес на румънски, полски и германски туристи към дестинация
Коментари Харесай

Варна си връща туристите от соца: Поляци, германци и румънци вече се записват за лято 2019

Силен интерес на румънски, полски и немски туристи към дестинация „ Варна “, оптимистични данни за ранните записвания за летния сезон- това са изводите на специалисти от дирекция „ Туризъм “, които показаха Община Варна на четири есенни изложби.

Присъствието на Варна като туристическа дестинация на борсата в Букурещ, Румъния, беше опция за нови контакти и привличане на повече румънски туристи посредством рекламиране на културно-историческите забележителности и местата за поклоннически туризъм на територията на общината - манастири, църкви, катедрали, обясниха от дирекция „ Туризъм “. По време на ревюто ползата на посетителите е бил ориентиран най-вече към търсене на атрактивни предложения за Коледа и Нова година. Отчетен е бил мощен интерес и към великденските и майските пакети във Варна, като водещи румънски организации като Fibula, Parallel 45 и Christian Tour към този момент оферират предложения с огромни отстъпки. Интерес е бил проявен и към опциите за самостоятелни уикенд пътувания.
По време на интернационалната туристическата борса „ Touristik&Caravaning ”, която се организира от 21-ви до 25-ти ноември в Лайпциг, Германия, е регистриран мощен интерес към района от страна на немските туристи. Част от посетителите към този момент са  ангажирали своята почивка и са търсели спомагателна информация за атракции, забележителности в Варна и региона. Каталозите на всички немски туроператори за 2019 година са налични ранни предложения за почивки, в това число във Варна и курортите.
На най-голямото туристическо ревю в Полша - – TT Warsaw, Община Варна също е показала опциите за целогодишен туризъм. През сезон 2018г. близо 200 000 полски туристи са избрали за лятна отмора северното Черноморие, като това е растеж от 21% спрямо м.г. Полските жители, посетили щанда на морската столица, са показали интерес към опциите за фамилни почивки, за поклоннически туризъм, велокъмпинг, рафтинг туризъм, юношески  лагери. Междувременно във Варшава продължава взаимната галерия, проведена от Община Варна и  посолството на Република България в Полша. Тя бе открита на 1-ви май в парка „ Лаженки Крулевские “, представяйки историческото и културното завещание на Варна в 22 постера. В момента изложбата е сложена на оградата на посолството ни във Варшава. Предстои да бъде показана в пет полски града, в които има почетни консулства на Република България - Вроцлав, Гданск, Катовице, Бялисток и Ченстохова.
Интерес към дестинация „ Варна “ бе проявен на World Travel Market. Представителите на общината взеха присъединяване в презентация на България, проведена от Министерство на туризма.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР