Силен дъжд, примесен със снеговалеж, бурен вятър и лоша видимост

...
Силен дъжд, примесен със снеговалеж, бурен вятър и лоша видимост
Коментари Харесай

Лошото време прекрати преждевременно слалома в Банско

Силен дъжд, подправен със снеговалеж, плевел вятър и неприятна видимост доведоха до решение от страна на автобус шефа на Международната федерация (ФИС) Маркус Валднер надпреварата да бъде анулирано преди завършването на първия манш след закъснение от към половин час. " Много мощен вятър. Проблем беше и дъждът. Нямаше просто добра видимост. Не беше задоволително добре за състезателите да карат в тези условия. Да, прогнозата не е добра за втория манш. Ще има повече вятър, както и доста по-лоши условия - не е елементарно да вземеш такова решение ", сподели самият Валднер.

 

Лошото време не попречи стартът в Банско да стартира по прелиминарен проект в 10:30 часа българско време. Първият от двамата българи, декларирани за присъединяване - най-хубавият ни скиор Алберт Попов, се спусна по трасето със стартов номер 17, като даде 15-о време, на +3.59 сек зад лидера Клеман Ноел от Франция. Аби не съумя да се оправи с неподходящите условия. Той бе подкрепян неистово от българска агитка, като множеството от тях бяха с фланелки " Go Abi, Go ". Алберт кара по пистата пред погледа на президента на Република България Румен Радев, както и пред своите близки - баба му Албена и дядо му Тодор, както и на неговото семейство - брачната половинка му Деница Чаева и щерка му Кая.

В последна сметка, Попов бе 22-и от 29 приключили скиори. Двама състезатели не финишираха, а спирането пристигна преди спускането на Жан Кранец от Словения. След това в продължение на към половин час уредниците дискутираха дали си коства първият манш да бъде приключен. Това по този начин и не стана, а резултатите до спускането на Кранец се анулират и няма да важат за Световната купа. Преждевременното преустановяване на първия манш не разреши и на Калин Златков (стартов номер 68) да се спусне по пистата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР