Сигурността на европейския континент не може да бъде обезпечена без

...
Сигурността на европейския континент не може да бъде обезпечена без
Коментари Харесай

Не е възможна европейска армия без Турция, заяви турският министър за ЕС

Сигурността на европейския континент не може да бъде обезпечена без Турция и дълго чаканата европейска войска не може да бъде основана без присъединяване на турските въоръжени сили, съобщи през днешния ден турският министър за Европейски Съюз Йомер Челик, представен от в. " Хюриет дейли нюз " и Българска телеграфна агенция.

Никаква европейска войска не може да бъде основана без Турция. Аз не споделям, че ние поддържаме или се противопоставяме на тази концепция (за европейска армия). Но вие не можете да осигурите нито сигурността, нито бъдещето на Европа без Турция, уточни Челик на среща с испански публицисти в Мадрид.

Да се преглежда Турция като телохранител на Европейски Съюз е болен метод на мислене. Ние сме против (тези, които имат) този метод на мислене, в случай че те приказват с нас единствено по въпроси на сигурността, а не когато става дума за шерване на народна власт и пропсперитет, посочи Челик.

За страдание тези, които приказват за Турция, вършат това без да погледнат картата. Турция има огромна стратегическа (стойност) и тя е на нивото европейските демокрации, съобщи турският министър.

Челик изрази също позицията на Турция по отношение на предизвикващото напрежение в Испания решение на самостоятелния регион на Каталуния да свика референдум за самостоятелност на 1 октомври.

Ние поддържаме единството, териториалната целокупност и конституционните граници на Испания. Ние не считаме, че подобен референдум ще има изгода за хората във време, когато е нужна повече интеграция, уточни Челик.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР