Сигурно ви е много неприятно, когато видите някой как си

...
Сигурно ви е много неприятно, когато видите някой как си
Коментари Харесай

Навиците ви, които дразнят околните

Сигурно ви е доста неприятно, когато видите някой по какъв начин си бърка в носа? НЕ?!?! Оказва се в действителност, че навиците като спиране на събеседника, несъразмерната обвързаност към телефона и псуването на глас са новото " бъркане в носа " пред обществото. 
Когато поддържаме връзка с близките, без да се усетим, вършим неща, които ги нервират. Нали се сетихте за колежката от университета, която непрестанно ви прекъсваше? Или за онази другарка от квартала, на която телефонът ѝ беше срастнал с ръката ѝ? Или пък за оня интелигентно изглеждащ мъж, който на автобусната спирка псуваше като каруцар? 

" Според мен... "
Да прекъснеш събеседника в диалог е досадно и неуважително. Без значение какъв брой сте доброжелателни в това, което желаете да кажете, прекъсвайки индивида насреща, оставяте неприятно усещане. Дори без да го мислите, вие казвате: " Мнението ми е по-важно от твоето " Затова бъдете по-добри слушатели и изчакайте най-малко няколко секунди, с цел да сте уверени, че вашият събеседник е приключил мисълта си.
" А пък аз... "
Вероятно от дълго време сте забелязали, че на някои хора всяко едно изречение стартира с това - " А аз... ". Тези, които главно желаят да приказват за себе си или страдат от неналичието на внимание и неустановеност, или пък имат прекомерно огромно его. И в двата случая, това е нездравословен обществен табиет. Така че обърнете по-специално внимание на това доколко говорите на близките за себе си, за лични прекарвания, достижения, драми. 
 Искате да се откажете от неприятен табиет? Необходими са ви само… Искате да се откажете от неприятен табиет? Необходими са ви само…
Колко време ни е належащо, с цел да се откажем от нездравословен табиет? Този въпрос си е задавал всеки човек най-малко един път в живота си. Формиране...
Този нездравословен обществен табиет може да избегнете, като покажете интерес към вашия събеседник и задавате въпроси в процеса на диалога. Това напълно не значи в никакъв случай да не казвате нещо персонално, а просто контролирайте егото си.
" Какво сподели? "
Не постоянно можем да бъдем на цялостни обороти, когато сме с компания. Понякога тематиките се повтарят и е допустимо вашите другари да ви изгубят за известно време като слушател. Може да сте имали тежък ден, да сте преуморени. Но те ще виждат единствено вашия безинтерес към тематиката на диалога и е допустимо да ви се обидят.
По тази точка специалисти поучават просто да си определите нещо, което ще бъде забавно за вас от историята на събеседника и по този метод ще се превърнете в по-добър слушател и сигурно няма да изглеждате като на автопилот.
" Извинявай, извинявай... "
 Какво могат да опишат навиците на човек на масата Какво могат да опишат навиците на човек на масата
Ако желаете да разберете какъв човек се намира пред вас, поканете го в кафене на чаша чай или кафе. Няма по-лесен метод да получите вярн...
Когато едно опрощение е откровено, то има силата да реши огромен спор, да заздрави една връзка, да олекоти даже най-неудобната обстановка. Искреното опрощение значи също по този начин, че вие сте задоволително уверени да поемете цялостна отговорност за думите или дейностите си. Но когато извинението се трансформира единствено в метод да запълните с думи една неловка обстановка и това се повтаря в ежедневното другарство, рискувате индивидът насреща да потърси виновността у вас. Затова е доста значимо съществено да помислите дали в действителност има защо да съжалявате в дадена обстановка, преди да изречете едно неенергично " извинявай ".
С неспирните " извинявай " вие ще изглеждате като нерешителен човек, който доста елементарно може да бъде подценен в персоналния живот, а и на работното място.
" Ало, ало "
Мобилните телефони са станали идеалното опрощение, когато не желаете да влизате в контакт с близките. Едва ли някой би ви заговорил в препълнен асансьор или рейс, в случай че говорите по телефона или пишете смс. Но в това време, когато не изпускате от ръката от телефона си, говорите прекомерно дълго или се наслаждавате на безжичния интеренет, до момента в който сте в компанията на други хора, ще оставите усещане за нежелана връзка и чувството в тях, че просто си губят времето с вас. И това доста нервира. 
За да не попаднете в такава обстановка, просто преценете доколко е значим диалогът или сърфирането в интернет и го направете за допустимо най-кратко време... само че САМО в случай че е прекомерно неотложно!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР