Сигурно такава е била мечтата на автокрадците: Цял паркинг, пълен

...
Сигурно такава е била мечтата на автокрадците: Цял паркинг, пълен
Коментари Харесай

Автокрадци задигнаха 97 коли в Нова Зеландия, заловени са

Сигурно такава е била фантазията на автокрадците: Цял паркинг, цялостен с коли чартърен. Автомобилите били в чудесно положение, подготвени за придвижване, с ключовете на контактите.
Автоджамбазите почнали да работят под прикритието на неизмеримо тежките новозеландски ограничавания, заяви Военновъздушни сили.
Те прорязали дупка в оградата на компанията за коли чартърен в Оукланд Jucy, махнаха портите от пантите и почнали да вадят колите от паркинга една по една.
Нова Зеландия по време на карантината поради ковид беше съвсем замръзнала, тъй че кражбата била лесна. Може би даже прекомерно лесна, тъй като похитителите се завръщат за следващата партида коли. И по-късно още един път…
Откраднати са общо 97 автомобила.
„ За да бъда почтен, това беше като удар в стомаха “, показа пред BBС Том Ръденклау, началник на отдела за отдаване чартърен на Jucy. " Не можехме да повярваме, че до момента в който всички в страната дават своя принос и се грижат един за различен, някой може да отиде на подобен нагъл обир ", споделя той.
Самата компания не забелязала кражбата, до момента в който не била известена от полицията. Колите били на авариен паркинг, кражбата е станала през празничен ден, в края на април и никой не е ревизирал дали тези 97 автомобила са на мястото си.
В този миг на процедура няма трафик по пътищата на Нова Зеландия, защото беше в действие карантината. Но полицията не спряла да патрулира.
" Разбрахме, че наподобява съмнително ", сподели служителят на реда Мат Сърхой. " Автомобилите привлякоха вниманието поради техния жанр на шофиране. В резултат на това няколко патрулни коли потеглиха в гонене. Когато стана ясно, че имаме огромен брой коли на Jucy, които са били там при необикновени условия, взехме решение, че са били откраднати и предупредихме компанията ", продължи инспекторът.
Ако кражбата се случи в естествен ден, би било неприятно, само че този случай изглеждаше изключително възмутим, тъй като в този миг страната правеше всичко допустимо да се оправи с пандемията на ковид.
В последна сметка карантината, „ въодушевила “ автоджамбазите да извършат кражбата, оказа помощ за тяхното залавяне. Според полицията неналичието на трафик по пътищата помогнала за намирането на коли и тези, които ги откраднали.
Повечето коли към този момент са върнати на Jucy. Общо 85 автомобила бяха върнати, а 29 души бяха задържани по съмнение за присъединяване в кражбата
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР