Сигурно сте се чудили как растенията в дома на баба

...
Сигурно сте се чудили как растенията в дома на баба
Коментари Харесай

Съветът на баба как растенията винаги да цъфтят обилно

Сигурно сте се чудили по какъв начин растенията в дома на баба цъфтят непрестанно без да ви е направило усещания да се поставят за тях кой знае какъв брой грижи. Тайната е в това да знаете по кое време какво да употребявате и да и се радвате от сърце. Ето няколко напълно обикновени съвета, които можете да прилагате, без да се постанова да храчите някакви пари.

Стайните растения усъвършенстват атмосферата в дома и, несъмнено, освежават интериора. За да са постоянно в добра форма, да не се разболяват, за тях би трябвало да се грижите вярно. Не е задоволително единствено да се съблюдава режимът на поливане, съществуват още доста нюанси, които оказват влияние върху външния тип на растенията. Обърнете внимание на препоръките за грижа за тях, които нашите баби са употребявали.

Когато настъпи студеният сезон, поливайте растенията заран. През пролетта и лятото правете тази процедура вечерта.

Пръскайте растенията със спрей бутилка с гореща вода и правете това единствено рано заран или късно вечер. Не се опасявайте, че тя ще навреди на листата, водата незабавно ще се охлади при напръскване.

За да запазите листата ярки и зелени, не забравяйте да добавите капка камфоров алкохол във водата, когато пръскате. Достатъчно е да добавите 3 капки алкохол към 1 литър вода.

Друг значим миг е вярното поддържане на цветята. Оставете настрани готовите торове, които оферират в магазина. Те могат сполучливо да бъдат сменени с домашно приготвени формули за пълноценно поддържане.

Ако неотдавна сте приготвили нещо от месо, съберете водата, в която месото се е киснало или изплаквало. С нея е добре да поливате цветята. За наторяване на кактуси използвайте мляко, като добавите 3 супени лъжици мляко към литър вода. Също по този начин не оставяйте растенията без поддържане през интервала на разцвет. Използвайте примес от 1 литър вода и чаена лъжичка рициново масло.

Трябва да знаете, че растенията доста обичат сладкото. Можете да разтворите няколко супени лъжици захар в чаша вода и да поливате цветята с тази примес. Такова поддържане ще компенсира неналичието на светлина.

Използвайте тайните на баба, с цел да се грижите за зелените любимци и да получите стремежи резултат, а точно гора от буйни цветове и богати, мощни листа.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР