Сигурно сте попадали на онази шега, според която на рафта

...
Сигурно сте попадали на онази шега, според която на рафта
Коментари Харесай

Мъжете и косата - голямата, но тайна любовна история

Сигурно сте попадали на онази смешка, съгласно която на рафта с мъжка козметика има единствено един артикул за цялото тяло, а на рафта с женска козметика има кремче за всяка зона, в това число „ крем за левия лакът ”.

Истината е малко по-различна и е време да отворим по-широко тематиката за мъжете, козметиката им и грижата, която в действителност би трябвало и желаят да поставят за външния си тип.

Ще стартираме напряко с „ тежката артилерия ” - тематиката за косата. Отношението на всеки мъж към косата му умерено можем да определим като Голямата загадка любовна история. Мъжът може и да не демонстрира възприятията си, само че той доста, доста държи на косата си. В същото време обаче множеството мъже, а и дами, имат вяра сляпо на няколко мита, свързани с косата, които в този момент ще разбием на пух и прахуляк, с цел да сложим на тяхно място тези истини и положителни привички, които ще оказват помощ на мъжа да резервира косата си здрава и красива допустимо най-дълго време.

Мит 1: Няма значение с какво се мие мъжката коса, тъй като е къса

Всъщност не е правилно. Козметиката за косата на мъжете е също толкоз значима, колкото и козметиката за коса за дами. И в двата случая приказваме за наложителната грижа за скалпа, за корена на космените фоликули и за здравето на косата. Когато не се поставят съответни грижи за косата и скалпа, косата стартира да страда - не се доставя с задоволително хранителни субстанции от корена, не задържа задоволително влага и в последна сметка отслабва и стартира да пада.

Ето за какво изборът на грижа за мъжката коса е доста значим. Затова швейцарската марка за козметика за коса е е създала артикул, който да отговоря на потребностите навръх мъжката коса. Новият артикул е част от серията им за косопад, която сполучливо към този момент е от няколко години на българския пазар. Всички артикули от серията съдържат новаторската дейна съставна част Redensyl® , която подтиква стволовите кафези на космените фоликули и по този метод дейно подтиква растежа на косата. Новият енергизиращ шампоан за мъже, с изключение на Redensyl®, съдържа и новаторската дейна съставна част SantEnergy™, която има същото деяние като на чист кофеин – подхранва склапа и го защищава от отрицателното въздействие на околната среда, подтиква растежа на косата и усилва плътността на косъма.

Серията включва новия  енергизиращ шампоан за мъже, Revalid® подтикващ шампоан и Revalid® Regrowth Serum.

 D Revalid

Активните съставки подтикват и ободряват космените фоликули, като ги защищават от оксидативно увреждане, укрепват косъма и предизвикват растежа на косата. Формулата и на двата шампоана е обогатена с дестилат от пелин от швейцарските Алпи, който нежно почиства и овлажнява сухия скалп и косата.

Мит 2: Мъжката коса би трябвало да се мие всеки ден

Честото миене на косата отмива защитния пласт от скалпа на главата и по този начин може да се наруши салдото на кожата, а това да докара до пърхот. Косата е добре да се мие най-малко на всеки 2 или 3 дни, а в случай че въпреки всичко се постанова всекидневно миене, да е с шампоан, предопределен за ежедневна приложимост.

Мит 3: Мъжете не се тормозят от косопад

Точно както дамите, по този начин и мъжете се вглеждат със угриженост в огледалото и обръщат внимание на линията на косата. С годините е обикновено тя да се отдръпва обратно или да се получават т.нар заливчета - косата оредява от двете страни на челото, само че в средата остава релативно гъста.

Не са малко случаите на съвсем цялостна загуба на коса, подбудено от генетична предразположеност или други физиологични фактори.

Каквато и да е повода за косопада, загубата на коса може да се отрази фрапантно на самочувствието на мъжа. Тук е мястото на подкрепящото внимание от околните, както стартирането на съответна грижа за косата още в млада възраст.

Мит 4: Обръсването на главата може да заздрави косата

Космите на главата са построени от протеини и кератин. Те не се въздействат по никакъв метод от операциите, които прилагаме на косъма откакто излезе от корена в кожата. Единствената причина скоро поникналата коса да наподобява по-здрава е, тъй като към момента не е подложена на външните фактори, въздействието на козметиката и метода на живот.

 D Revalid

Мит 5: Каквото и да върша, все ще си оплешивея

Когато оплешивяването е генетично предопределено, на човек му се коства, че няма никакъв късмет да се измъкне от ориста си. Истината обаче е, че с метода си на живот можем много да подобрим или влошим избраното от гените. Пушенето, алкохолът, мазните храни, наднорменото тегло - това са положения, които не се отразяват добре на здравето на косата.

И назад - уравновесената диета, постоянното спортуване и вярната грижа с шампоан и серум срещу косопад още преди да се е задълбочил казусът, ще се отразят позитивно на метода, по който наподобява косата.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР