Сигурно няма родител у нас на дете под 10 години,

...
Сигурно няма родител у нас на дете под 10 години,
Коментари Харесай

Настя, Даяна, Влад и Ники - ДЕЦАТА МИЛИОНЕРИ ОТ YOUTUBE

Сигурно няма родител у нас на дете под 10 години, който да не гледал Настя или Даяна в YouTube. Симпатичните дечица демонстрират забележителен разкош, ненадминати умения, стаи с дарове за рождени дни и удоволствия, които притеглят всички техни почитатели. Крайният резултат - милиони гледания в YouTube и известност като най-големите международни звезди измежду актьорите или спортистите.

Преди три години основатели на наличие в YouTube, които се назовават Влад, Ники, Даяна и Настя, са другари, обикалящи из Маями с 30-метрова яхта, празнувайки рожден ден. Днес те са вплетени в яростна конкуренция за превъзходство в YouTube. А даже нямат 10 години, написа Wall Street Journal.

Децата са звезди от три канала в YouTube – „ Vlad and Niki ”, „ Like Nastya ” и „ Kids Diana Show ”. Това са трите най-популярни детски канала в YouTube с близо 300 млн. клиенти. Сега те уголемяват активността си, насочвайки се към какво ли не – от стрийминг на излъчвания за маркови играчки до лицензионни покупко-продажби, всички на стойност десетки милиони долари.

„ Тези деца, пристигнали от нищото, имат по-голямо въздействие от Мики Маус “, разяснява Еял Баумел, дълготраен пълководец, занимаващ се с развиването на персони в YouTube, в това число на „ Like Nastya ”.

В трите канала видеоклиповете демонстрират по какъв начин децата се обличат като супергерои, пълзят по великански зеленчуци и се движат с моторизирани коли играчки. Майките и бащите пък са помощници.

Колкото по-голям триумф реализират децата, толкоз по-луксозни стават играчките и средата в клиповете. В едно видео Влад и Ники подценяват майка си и Range Rover-а, който тя е украсила с розови детайли, с цел да се повозят на аленото Ferrari на татко си. В друго видео от тази година „ Kids Diana Show ” поема на път, с цел да забележим децата и родителите им на курорт на Малдивите, където те се качват на борда на жълта подводница.

Видеата включват доста възклицания, овации и минимални диалози, което улеснява популяризирането им в YouTube.

„ Децата усещат, че Влад и Ники са техни другари “, споделя майка им Виктория Вашкетов. Влад и Ники са надлежно на 9 и 7 години.

Производители на играчки заплащат на младите звезди да играят с техните артикули. Хонорарите може да варират от 75 хиляди $ до над 300 хиляди $, твърди източник, осведомен с сходни покупко-продажби. Освен това някои от известните в YouTube деца имат извънредни линии играчки, брандирани с техните имена и сходни. Така да вземем за пример има екшън дрънкулка на Влад с мантия и дребни фигури на цялото семейство на Даяна, които могат да бъдат закупени от магазините на огромни американски търговци на дребно като Walmart и Targeт, както и в страни като Швеция и Монголия, споделят представители на каналите.

Базираната в Шънджън, Китай, Zuru Toys е произвела специфична линия играчки „ Vlad and Niki ”, откакто е сключила партньорство със фамилията през 2020 година Съоснователят на компанията Ник Моубрей твърди, че е почнал бизнес с момчетата, тъй като те се харесват по целия свят.

Големи стрийминг услуги пускат видеата им в платформите си, в това число HBO Max и Amazon.

„ Можете да създадете световен франчайз без огромно студио “, твърди Дан Уайнстийн, който съставлява „ Vlad and Niki ” със своята компания Underscore Talent и е оказал помощ на други интернет сензации да преминат към обичайни медийни канали. „ Наистина е необикновено “.

Да уцелиш точния миг

По времето, когато Влад, Ники, Даяна и Настя са дребни, iPad-ите се трансформират в новите детегледачки, а видеоклиповете, показващи дребни деца, които разопаковат нови играчки пред камера, превземат детското наличие в YouTube.

Сред младежите, които стартират да въздействат на потребителското държание, е Евън от EvanTubeHD, който основава клипове за играчки и игри, стартира да пуска видеа с играчки Angry Birds, когато е петгодишен. Той се трансформира в едно от първите деца в YouTube, които стават звезди в платформата.

Райън Каджи, постоянно наричан малкия крал на YouTube, снима мнения за известни играчки като Thomas the Tank Engine и печели милиони. Те основават формула за типовете видеоклипове, които могат да съберат милиони гледания: дайте на сладко дете мечтана играчка от известна марка, заснемете го по какъв начин си играе с нея и по-късно публикувайте.

Трите фамилии разчитат именно на тази формула.

Родителите на Влад и Ники стартират да вършат видеа отвън дома си в Москва. Сергей Вашкетов е управител на приблизително равнище в производител на храни, а Виктория – някогашна гимнастичка. Ранните видеа, които са на съветски, демонстрират Влад и Ники да се наливат с Coca-Cola от бутилки и да лудуват с големи торби бонбони M&M‘s и Skittles.

Настя, чието цяло име е Анастасия Раджинская, е от Краснодар, Русия. Нейните родители настояват, че са почнали да разгласяват видеа на щерка си в YouTube, с цел да демонстрират уменията ѝ да приказва, откакто лекар неправилно я диагностицира с церебрална парализа и споделя, че тя може в никакъв случай да не проговори. Част от първите видеа на Настя демонстрират по какъв начин тя си играе с конструктори Lego и отваря мистериозно яйце на Disney.

Родителите на Даяна – Олена и Володимир Кидисюк – стартират да снимат у дома в Киев, Украйна, насочвайки камерата си към щерка си и по-големия ѝ брат Рома, които си играят с известни играчки като Peppa Pig, Hot Wheels и Play-Doh.

Всеки от трите канала стартира непретенциозно, показвайки видеа на елементарни местоположения като кухненска маса или в локален парк. Кадрите са снимани със смарт телефони и не включват съвсем никакъв монтаж.

След като видеата стартират да притеглят милиони гледания в YouTube, родителите виждат опция да основат бизнес към тях, ето за какво стартират да влагат в основаването на по-лъскави клипове на по-екстравагантни места и с по-интересни играчи. Колкото по-популярно е едно видео, толкоз повече логаритъмът на YouTube предлага техните изявления на деца.

В последна сметка фамилиите се местят от Украйна и Русия към по-слънчеви места като Дубай и Тайланд, което им разрешава да снимат навън през цялата година. Преди към четири години трите фамилии се срещат в Маями и основават другарство, твърди госпожа Вашкетов. Настя, която тогава има рожден ден, кани Влад, Ники и Даяна. През годините фамилиите са домакини на няколко други празненства за рождени дни, които прекарват дружно, снимайки децата да си играят дружно, до момента в който щастливото момче или момиче отваря планини от лъскави нови играчки. Клиповете а рождени дни също се показват доста добре в YouTube, споделя госпожа Вашкетов.                                                                                                                          

Пътуванията до увеселителни паркове и ваканциите също постоянно се появяват във видеоклиповете. Трите фамилии са снимали общи клипове от места като Тайланд, Италия, Хавай и Френските Алпи. Освен това са прекарали време дружно в Дубай, където две от фамилиите са живели за прочут интервал.

Късметът и подбирането на точния миг са били изключително значими. Но също толкоз основни са и анализите, споделя Уайнстийн, който поучава основатели на цифрово наличие като Вашкетови от повече от десетилетие.

YouTube оказва помощ на основателите да построяват лична публика като предлага принадлежности, които могат да проучват по какъв начин се показват техните видеа и да им помогне да възнамеряват наличието си. Това включва да знаеш какво търсят аудиториите в YouTube, други канали, които публиката гледа и други значими данни. По този метод основателите на наличие могат да развият личния си бранд и да тестват, променяйи всеки колорит на представянето на канала, с цел да видят по какъв начин могат да повлияят на феновете, в това число посредством цветовата скица, заглавията на видеоклиповете и други.

„ Сергей и Виктория са ненаситни възпитаници що се отнася до YouTube и основаването на наличие “, разяснява Уейнстийн.

Днес фамилиите имат екипи от хора, които работят зад кулисите. „ Vlad and Niki ” има снимачен екип от петима души, в това число съгледвачи на местоположения, оператори и хора, които оказват помощ за обезпечаване на атрибут. Освен това работят с хора, които превеждат видеата им за чуждоезичните им канали, с екип за планиране на мобилни игри и помощник, който оказва помощ за ръководството на сметките им в обществените мрежи.

Децата са подписали контракт с pocket.watch – компания, която оказва помощ на деца и фамилии, които вършат клипове за YouTube, да построяват франчайзи към своите канали, в това число посредством варианти за основаване на мърчъндайз, предложение на потребителски артикули, мобилни игри, създаването и лицензирането на в допълнение наличие. Pocket.watch съставлява повече от 30 деца и фамилии, в това число Раян Каджи.

Холивудските студиа също демонстрират интерес.

Екипът на Настя създава анимационен филм с продуцентската компания на Уил Смит – Westbrook. Netflix демонстрира интерес към сериала, а сега текат договаряния, споделя източник, осведомен с въпроса.

HBO Max е похарчила седемцифрена сума за лицензирането на наличие на „ Vlad and Niki ” в услугата си, показва различен източник, съгласно който компанията обмисля да застане зад два сериала, в това число анимационен, които са основани на двете момчета.

Netflix и HBO Max не са дали отговор на запитванията за коментар по тематиката.

Даяна и Рома участваха в промоционален видеоклип за скорошния филм на Paramount „ Пес Патрул “ и в един миг тяхно наличие беше налично както в Amazon Prime, по този начин и в Roku. Братът и сестрата също така имат анимационен сериал в YouTube, който включва алтер егото на Даяна – Принцесата на игрите, който се бори с нейния зложелател Борис – Баронът на скуката.

Конкуренция

Предвид тези доходоносни покупко-продажби конкуренцията сред каналите се ускорява през годините, карайки фамилиите да се отдалечат едно от друго, споделят източници, близки до тях.

Съревнованието е изключително мощно сред Даяна и Настя, които се гледат най-вече от девойки. В момента Настя има 102 млн. клиенти, до момента в който Даяна има 104 млн. Понякога даже има борби сред мърчъндайз сътрудници, които се борят за неща като основно място по рафтовете в огромните търговски вериги, разяснява източник.

Майката на Влад и Ники твърди, че от време на време ревизира какъв брой добре се показват видеата на Настя и Даяна. Но Виктория Вашкетов омаловажава конкуренцията: „ Всички ние се разбираме като родители, а децата обичат да си играят дружно “.

Семействата споделят и назряваща алтернатива. Скоро децата им ще се трансфорат в юноши, които евентуално ще са прекомерно огромни, с цел да вършат видеа за дребните.

Влад към този момент гледа в бъдещето, акцентирайки, че си мечтае да последва стъпките на друга звезда от YouTube – MrBeast, който постоянно основава надпревари и комплицирани провокации, които разгласява в персоналния си канал. Освен това Уейнстийн  вижда бъдеще на Влад и брат му в музикалния бизнес, като наема продуценти и създатели на песни, които са работили с Джъстин Бийбър и Селена Гомес, с цел да им помогне да пуснат лични песни.

Засега Вашкетови се любуват на живота си в покрайнините на Маями – нещо, което оказва помощ на момчетата да вървят непрекъснато на учебно заведение, показват родителите. Наскоро те са купили имение с осем спални за 12,5 млн. $ в лъскавия град Голдън Бийч.

Вашкетови споделят, че децата им могат да спрат да вършат видеоклипове, когато пожелаят.

„ Вдъхновението ни в действителност идва от интереса на Влад и Ники “, разяснява Сергей. „ Ако се опитаме да създадем нещо, което не обичат, то не наподобява достоверно “.

Когато Влад порасне, неговият 3-годишен брат Кристиан може да застъпи. Вашкетов споделя, че макар Кристиан към този момент да се е появявал в няколко видеа, няма проекти детето да развива личен канал. Това важи и за момиченцето, което се е родило в фамилията през септември.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР