Сигурно много от вас се чудят защо му трябваше на

...
Сигурно много от вас се чудят защо му трябваше на
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Володимир и Елена Зеленски – семейство на прицел

Сигурно доста от вас се чудят за какво му трябваше на това лъчезарно момче да слезе от сцената, от която разсмиваше публиката години наред, с цел да стане президент на страна, която сега е в мислите и сърцата на всички по света и, което е най-лошо, на мушката на един вманиачен самовластник. Отговор нямам на тъкмо този въпрос. Но по тази причина пък имам отговор на въпроса за какво Володя Зеленски е обикнал една жена един път и, както наподобява, ще я обича постоянно.

Това е любовната история на президента на Украйна и на неговата първа дама.

Ако това беше сюжет на холивудски филм за осъществявания с пресилени драми и премеждия живот на младежите от вида на “10 неща, които ненавиждам у теб ”, “Американски къс ” и “Младият вампир ”, щях да кръстя първата глава от тази история тъкмо по този начин – “Гимназиални гаджета, но не напълно ”.

В учебно заведение №95 с разширено проучване на британски език в родния Кривой Рог Володимир е едно от известните момчета. Всички деца го познават и се избиват за вниманието му. И няма по какъв начин да е другояче, тъй като той е нещо като Брад Пит измежду връстниците си. Освен че има доста и разнородни занимания (тренира тежка атлетика, събира марки, свири на пиано, танцува типичен танци, играе баскетбол и волейбол), Вова е и необикновено артистичен. За харизмата му способства и фактът, че е китарист в учебния оркестър, а знаем с какви очи гледат девойките на момчета, които умеят да дърпат китарните струни!

Когато обаче седмокласникът Вова вижда за първи път по коридорите на гимназията новата ученичка Елена Владимировна, за него престават да съществуват всички други девойки на света. Но до момента в който за бъдещия президент на Украйна това е обич от пръв взор, нещата откъм нейната страна на улицата въобще не наподобяват по този метод.

“Да си призная, дори не си припомням по кое време за първи път с Володимир сме разменили погледи, “ споделя Елена. “Всички в учебно заведение се прехласваха по него. Компанията, в която се движеше, беше най-шумната, най-интересната. Ако нечий глас огласяше коридорите, сигурно беше този на Вова. Само че аз не бях от близкото му обграждане и освен тъй като бяхме в разнообразни паралелки. ”

Романтичната искра сред двамата младежи по този начин и не припламва през идващите три години. “Заварката ” става, чак когато приключват гимназия.

Пълнолетният към този момент Володимир мечтае за дипломатическа кариера и дори има намерение да кандидатсва в Московския държавен институт по интернационалните връзки. След като приключва гимназия обаче вятърът го отвява в напълно друга посока и през есента на 1995 година Зеленски се оказва първокурсник по “Основи на правото ” в Криворожския стопански институт. Елена продължава образованието си в същия град, само че отново в друга “паралелка ” – Стоителния факултет.

Съдбата ги събира още веднъж напълно инцидентно. Извън университета. Когато я зърва, в главата на Вова нахлуват мемоари за красивата нова ученичка, по която се е захласнал преди пет години и той незабавно стартира да крои проекти по какъв начин да я смъкна. Помага му Шарън Стоун. Е, не директно, несъмнено. При инцидентната им среща Елена държи видео касета на кино лентата “Първичен инстикнтк ” –  съвършен предлог за младежа да я заприказва, без да наподобява прекомерно напорист. Така и по този начин, не съм го гледал кино лентата, ще може ли да ми го заемеш, пожалуйста?

Тя склонява да му даде и телефонния си номер, който той записва на обложката на касетата – по този начин де, нали би трябвало да й се обади, с цел да й я върне.

Отначало Елена е единствено предизвикателство – толкоз не наподобява на останалите лесни девойки, с които си е имал работа до момента, че му става фикс концепция да я има. Но ще мине известно време и Вова ще разбере, че тя не е просто следващата красавица, която да добави към броя от полови завоевания.  О не, индивидът напряко се е заклещил в клопката на любовта и към този момент няма мърдане оттова. След този миг на прояснение Володимир стартира атака за продобиване на сърцето й. На Елена обаче настъпателното му състояние въобще не се нрави, още повече, че по това време си има гадже. С течение на времето обаче гардът й пада, тъй като осъзнава, че с Володя в действителност могат и да си харесат – харесват една и съща музика, мечтаят за едни и същи неща, а диалозите им гравитират към обичани и на двамата тематики. Ако това не са топ три нещата, върху които се гради всяка сериозна и дълготрайна връзка, здраве му кажи!

На Володимир му се постанова да поставя кански старания, с цел да завоюва доверието и сърцето на Елена. Казват, че една жена най-лесно се печели с възприятие за комизъм. И това е по този начин. В случая с Елена обаче на младия чаровник ще му е належащо цяло бойно снаряжение от всевъзможни други качества с изключение на комедийния гений, с цел да накара Елена да се влюби в него. И макар че непрекъснато се сблъсква в стената на ледения палат, населяван от Елена, той не се отхвърля. С неизменност, внимание и голямо самообладание Зеленски в последна сметка съумява да разбие ледниците по пътя към сърцето на обичаната жена.

Цифрата 95 заема изключително място в живота на бъдещия президент.

Още когато е възпитаник в 11-и клас в 95-та гимназия, Володимир провежда учебен тим, с който взе участие в известното телевизионно шоу КВХ – “Клубът на радостните и съобразителните ”, в което състезателите се съревновават, давайки хумористични отговори на заложени въпроси, както и разигравайки спонтанни сценки. След като учебният тим става първенец през 97-а, Зеленски и приятелите му образуват нов тим, този път под името “95-и квартал ”. През идващите години тимът се трансформира в шлагер, а през 2003 година украинският ефирен канал “1+1 ” предлага на “25 квартал ” да направи поредност от представления с най-хубавите си артистични номера. Успехът е обезпечен! Всички са влюбени в “Квартала ”.

Елена става един от сценаристите на групата. Задачата й е смешките на момчетата, които се изявяват на сцената, да са в действителност смешни. По това време тя и Вова са към този момент гаджета, въпреки и да не живеят дружно. Елена не се тормози от обстоятелството, че той все не й предлага. За нея любовта си е обич – със или без брак. Така или другояче двамата не бързат да имат деца, по тази причина им е ОК да са си единствено сгодени. И по този начин в продължение на цели осем години. Разбира се, и двамата са наясно, че женитба ще има рано или късно. Въпросът е по кое време ще се отвори дупка в натоварения им от гастроли график, с цел да си разрешат да се оженят.

Елена и Володомир може би нямаше въобще да се оженят, в случай че събитията не ги бяха предиздвикали да премислят целите си.  А събитията в този тип връзки нормално се оказват бебета. Защото те към този момент са подготвени да си ги родят.
Сватбата, която подвигат на 6 септември 2003 година, е шумна и радостна. Налага им  се да наемат  боулинг клуб, тъй като всички заведения, които могат да поемат 120-те им посетители в този ден, са заети. Въпреки ексцентричната атмосфера всички се забавляват ужасно и танцуват до пристъп.

Година по-късно се ражда щерка им Александра. А девет години след нея синът Кирил.

Единственото нещо, по което семейство Зеленски не съумяват да реализират консенсус в тези първи години от взаимния си живот е упоритостта на Володя да влезе в огромната политика. Елениният боязън, като на всяка майка, е, че това решение ще повлияе отрицателно върху живота на децата им. Володимир схваща терзанията й и се пробва по всякакъв начин да спести на фамилията си разтърсванията, през които неизбежно минава всеки кандидат-президент по пътя към властта.

Тя обаче също е склонна на взаимни отстъпки и макар огромната злост, която питае към политическите стремления на брачна половинка си, не се поколебава да го поддържа в предизборната му акция. Появява се на всичките му обществени изяви и обилно раздава горещи целувки на мъжа си, които камерите запечатват и по-късно да популяризират в медиите.

Семейство Зеленски има своите обичаи, към които се придържат макар многото задължения. Когато пътуват да вземем за пример постоянно взимат децата със себе си, тъй като по този начин могат да прекарват повече време дружно. Освен това Володимир се старае да не пропуща фамилната вечеря – за него това е най-приятното и чакано време денем.

Към днешна дата към този момент нищо не е същото за семейство Зеленски и техните сънародници. Родината им е подложена на невиждано по надменност и свирепост нахлуване от страна на прилежаща Русия. В изказването си към украинския народ отпреди няколко дни президентът съобщи, че съгласно информацията, с която разполага, той е цел номер едно за врага, а фамилията му – цел номер две. “Те желаят да унищожат Украйна, премахвайки президента, ” сподели още Зеленски. Въпреки че Съединени американски щати показаха подготвеност да изтеглят президента във всеки един миг, малко евентуално е той да напусне непринудено Киев – макар големия риск, който поема за своя живот и за живота на Елена и децата!

На фона на предходното наличие този финален параграф седи някак гротескно, като грозно парче плат, пришито към красива дреха. Иска ми се обаче, когато целият този призрачен сън премине, да мога да прибавя един идващ параграф, който ще завърша с: “И всички заживели спокойно и честито. ”

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР