Сигурно ли е да теглим кредит онлайн? Това провери Георги

...
Сигурно ли е да теглим кредит онлайн? Това провери Георги
Коментари Харесай

Колко е сигурно да теглим кредит онлайн?

Сигурно ли е да теглим заем онлайн? Това ревизира Георги Георгиев, откакто няколко души се оказаха със заеми на тяхно име, без действително да са взимали. За първи път в „  показаха как работи системата от вътрешната страна - през какви инспекции и отбрани минаваме, когато теглим заем.

„ Повечето от фирмите, които оперират на българския пазар, са вложили колосални средства в създаването на вътрешни софтуерни системи. Такива подкрепят активността по кредитирането, като вършат разнообразни информации в разнообразни регистри, правят разнообразни оценки, събират бази данни ”, изясни Николай Цветанов от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране.

„ Първата инспекция - дали това е лицето, което кандидатства. След това се ревизира дали този човек работи, обезпечава се и има ли други заеми ”, посочи кредитният специалист Тихомир Тошев.  

Най-сложният софтуерен развой е инспекцията на самоличността. Той минава през няколко стадия, след които би трябвало да се реши дали индивидът от документа за идентичност и този, който се записва за изтегляне на заем, е еднакъв.

„ Тези системи, които се употребяват за електронна еднаквост, минават през доста тежки одитни инспекции както от страна на самостоятелни проверяващи лица, по този начин и се управляват от страната. Това е много комплициран механизъм на надзор, който да не допусне да се извърши регистрация в една такава система с непозната персонална карта ”, уточни Георги Димитров - управител на компанията разработчик.

Съветите при изтегляне на заем - доверявайте се единствено на оторизирани институции, четете договорите си деликатно преди да ги подпишете и връщайте взетите пари в период.

Повече гледайте във видеото. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР