Сигурно добре познат факт за вас е, че Чарлз III

...
Сигурно добре познат факт за вас е, че Чарлз III
Коментари Харесай

Кралят с четка в ръка: Вижте картините на Чарлз III, които се продават за хиляди

Сигурно добре прочут факт за вас е, че Чарлз III към този момент е крал на Англия, само че знаехте ли, че той е и един от най-успешните живи художници в страната. Картините на Чарлз нееднократно са били излагани в огромни галерии и продавани на търгове за огромни суми. 

Крал Чарлз III рисува от съвсем 50 години, откакто е почнал, до момента в който е бил ученик в Шотландия. Той работи главно с акварел и картините му са изложени за първи път в замъка Уиндзор през 1977 година Те са изложени дружно с произведения на кралица Виктория, която също била запалена акварелистка, и херцога на Единбург, художник и дизайнер, чиито скици са помогнали за основаването на оцветените стъклени прозорци в частния параклис на замъка Уиндзор.

Кралят обича да рисува подиуми навън - пейзажи и здания. Много от по-ранните му произведения, като рисунка на замъка Мей от 1986 година, демонстрират фамилни домове. Замъкът преди е бил дом за Кралицата майка - неговата баба, с която имал мощна връзка. 

Казва, че избира да рисува с акварелни бои, тъй като картините се приключват по-бързо, тъй че не се постанова да кара защитата си да чака прекомерно дълго.

Много от картините му са приключени в Шотландия, където прекарва младостта си и се връща постоянно. Един от обичаните му обекти за изобразяване е езеро в Хелмсдейл, Шотландия, където също обича да лови риба, съгласно The ​​Telegraph.

Картините на  Чарлз III са високо оценени от колекционерите на творби на изкуството. През октомври тази година, принт на русинка на замъка Балморал се продаде на ауцион за 10 пъти по-голяма сума от истинската ѝ стойност - близо 6,000 паунда. К ралят подарява всички облаги от творбите си на Благотворителния фонд на принца на Уелс.

Често в картините му могат да се разпознаят покрайнините на имението на кралица Елизабет II в Балморал - мястото, където кралицата се е чувствала най-щастлива. Замъкът Балморал се намира в Абърдийншър, Шотландия и беше населяван от кралица Елизабет II до гибелта ѝ. Домът е закупен за първи път за кралица Виктория от принц Алберт през 1852 година

Чарлз III рисува освен пейзажи от родната Англия. По време на пътуванията му под четката му са сътворени красиви гледки от Швейцария и Япония.  

Талантът на Чарлз III е унаследен, само че и добит. Рисуване са му преподавали някои от най-известните английски художници , в това число Джон Напър, Джон Уорд, Хю Касън, Едуард Сийго и Дерек Хил.

След първата си галерия Чарлз продължава да демонстрира своите произведения, които стават извънредно известни в Обединеното кралство и в чужбина. Въпреки че той непретенциозно назовава себе си „ въодушевен дилетант “, той направи към 2 милиона паунда от продажбите на копия на своите акварели от 1997 до 2016 година, което го прави един от най-продаваните живи художници в страната.

Вижте няколко от картините на краля в галерията: 
 Вижте картините на крал Чарлз III  Вижте картините на крал Чарлз III  Вижте картините на крал Чарлз III  Вижте картините на крал Чарлз III
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР