Сигурно често сте чували, че червеното вино е добро за

...
Сигурно често сте чували, че червеното вино е добро за
Коментари Харесай

5 ползи от пиенето на червено вино!

Сигурно постоянно сте чували, че аленото вино е положително за здравето. Но по какъв тъкмо метод то оказва удобен резултат на тялото ни?

През последните няколко десетилетия са извършени голям брой проучвания, чиито резултати сочат, че има връзка сред храната и течностите, които одобряваме, и здравето ни.

Червеното вино също е било обект на сходни проучвания, а през днешния ден ще ви дадем пет основателни аргументи, които да ви стимулират да се почерпите с една чаша довечера.

Защитава сърцето

Смята се, че аленото вино има роля в опазването на сърдечно-съдовата система, а постоянната му консумация (разбира се, в умерени количества) понижава риска от развиването на сърдечни заболявания.

И въпреки всичко Американската сърдечна асоциация предизвестява, че това евентуално е обвързвано и с метода на живот, който включа и питателните привички.

Според тях аленото вино има позитивен резултат върху здравето, когато потреблението му е комбинирана с богат на плодове и зеленчуци хранителен режим.

Бори се с възпаленията

Черното вино е богато на полифеноли, съединения като ресвератрол, танин и катехин. Особено скъп е ресвератролът, който с изключение на във виното и гроздето се съдържа още във фъстъците и черния шоколад.

Благоприятните резултати от полифенолите, които се съдържат и във виното, са добре познати.

Неслучайно аленото грозде, от което се прави аленото вино, постоянно е съставна част в кремове за лице, изключително за кожа, склонна към възпалителни процеси като акне и зачервявания.

За избистрен разум

Флаванолите във виното могат да защитят клетките в тялото, които поддържат здрави кръвоносните съдове – основно физиологично преимущество, което може да усъвършенства притока на кръв към мозъка и да предотврати развиването на нездравословни отлагания върху клетките.

Въпреки че тестванията върху хора към момента не са потвръдили това, се счита, че упоменатият нагоре ресвератрол може да предотврати утежняването на паметта, обвързвано със старостта.

Дълголетие

Що се отнася до старостта, изследване, оповестено през 2014 година, което наблюдава хора в продължение на няколко десетилетия, открива, че ресвератролът в композиция с подобаващ хранителен режим, може да е повода някои хора да живеят по-дълго от други.

Точно по тази причина е целесъобразно да пиете чаша вино с ястия от средиземноморската кухня или добре уравновесени ястия по ваша преценка.

Подобрява настроението

Не е загадка, че една чаша вино е в положение да усъвършенства настроението ни. Резултатите от упоменатото нагоре проучване демонстрират, че хората се отпускат по-лесно и настроението им е по-добро в среда, в която считат за негостоприемна, в случай че употребяват чаша вино.

Има ли потреблението на алено вино и отрицателни страни?

Като всяка храна или напитка и потреблението на алено вино има своите отрицателни страни. И, несъмнено, това се отнася до несъразмерната консумация.

Когато експертите приказват за изгодите от потреблението на алено вино, става въпрос за една чаша вино понякога, а не постоянната му консумация в огромни количества.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР