Сигурни сме, че в света има твърде много животни, които

...
Сигурни сме, че в света има твърде много животни, които
Коментари Харесай

Най-опасните животни на планетата, спрямо броя жертви

Сигурни сме, че в света има прекалено много животни, които човек да не харесва. Ще открием задоволително хищници, задоволително змии и влечуги, които разполагат с задоволително мощ, с цел да виждат индивида като жертва. До през днешния ден акулите се считат за един изключително яростен див звяр, само че статистиката демонстрира, че потърпевшите са в пъти по-малко, в сравнение с при идващите претенденти.

Според изчисленията, на година в целия свят има 10 жертви на акула, а в някои години са и доста по-малко. Ухапванията от 2021 година са едвам 137, само че те не се броят за съдбовни. Точно затова ще обърнем внимание на главните злодеи, за които еколозите не престават да настояват, че с тях срещата ще бъде доста по-фатална, в сравнение с си мислим. Нека обърнем внимание на най-опасните съществуват на планетата:

Противно на упованията, скорпионите, тарантулите и някои от най-популярните змии, даже не се приближават до силата на конусовите охлюви от типа Conus geographus. Само една десета от отровата им е мощна, колкото тази на най-отровния скорпион. Тези дребни създания се крият по рифовете и нормално заобикалят човек и възможностите да станете жертва на сходно създание е извънредно дребен. Това обаче не значи, че няма към 30 жертви на водолази, които изследват кораловите рифове и в следствие не стават жертва, тъй като признаваме, че тези охлюви са извънредно красиви и примамливи.

Според учените, 65% от хората могат да умрат от ужилването, в случай че не стигнат на време до болничното заведение. На този стадий няма даже лекарство, което да обезврежда отровата и постоянно се постанова на пациента да бъде задоволително мощен физически, с цел да може да пребори самата отрова. Точно тази порода е една от най-опасните от всичките 500 типа, като от тях могат да се изследват над 200 типа отрови. Охлювите употребяват зъб, който е завършен като харпун и съумява да обезврежда жертвата си. Смята се, че отровата на това създание е към 10 000 пъти по-силна от морфина. При ужилване шансът човек да изплува от водата е съвсем незабележим.

Ако има животно, от което всеки един човек в действителност страда и е причина за преноса на редица заболявания, това е комарът. Той е съществото, което и до през днешния ден би трябвало да води класацията на най-опасното създание на планетата. Причината е, че носят със себе си задоволително патогени, както и заболявания като жълта тресчица, малария, зика вирус и още доста други. От преместването на заболявания умират към 725 000 индивида, до момента в който още 700 милиона се заразяват. Понеже се хранят с кръв, те постоянно съумяват да обхванат и рискови микроорганизми, които обаче остават в тях и умерено могат да се пренесат в идващия правоприемник. Дори и ухапаният да не е потърпевш, той може да страда от разнообразни болести до края на живота си.

И в случай че си мислите, че това е всичко, даже не сме стигнали до хипопотамите. Като животни, които обичат своята територия и не позволяват неканени посетители, те са подготвени да донесат един нов свят на болежка. Африканстите колоси просто не могат да позволен човек покрай тях, а и всеки един различен пакостник, който може да притисне врага. Проблемът е, че хипопотамите доста мъчно схващат кой е тяхна опасност и кой не е. Ето за какво постоянно обръщат даже лодки и атакуват хора.

Според друга информация, повече от 500 души умират при среща с това животно в Африка. Не им се постанова даже да хапят, въпреки и зъбите им да са с дължина от близо 61 сантиметра. Като нападателни животни с размери от близо 4.5 тона е повече от несъмнено, че ще могат да обезвреждат и най-силния човек. Достатъчно е да открием, че всеки един човек е подготвен по всяко едно време да прегази съперника. И да не забравяме, че тези животни ненавиждат огън, внимавайте с него.

Макар и хипопотамите в действителност да са нападателни, те не могат да се мерят въобще с крокодилите.

Въпросните жители на Нил могат да се похвалят като едни от най-агресивните същества и агресори в своята среда, остават крокодилите. Благодарение на дължината от 7 метра, те не се тормозят да влизат в борба против всеки един човек, против който се изправят. Алигаторите, които живеят в района на Източна Индия и Югоизточна Азия, както и Северна Австралия, могат да се оправят.

Крокодилите обичат да откриват жертвите си и като същински хамелеони. Изследователите оповестяват, че сред 1949 и 2016 година тъкмо тези влечуги са съумели да вземат живота на 214 души. Разбира се, това са доказаните. Интересното е, че този крокодил постоянно се бърка с крокодилите във Флорида, които обаче са порода Crocodylus acutus – а той е заплашен тип и до този миг няма осъществени смъртни присъди.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР