Сигурни сме, че любопитни и заслужаващи вниманието на туристите (и

...
Сигурни сме, че любопитни и заслужаващи вниманието на туристите (и
Коментари Харесай

Кой е най-сниманият хотел в света

Сигурни сме, че любопитни и заслужаващи вниманието на туристите (и не само) места има във всяка страна в света. Някои обаче доближават до невероятни креативен висоти, когато желаят да ни убедят в уникалността си.

Необичайната рекламна акция на един град

Квебек се бори да взе участие в сериал

Този факт се потвърди още веднъж преди седмица, когато един хотел в не изключително туристическия град Квебек в едноименната провинция реши да се " кандидатира " за сцена на действието на идния трети сезон на хитовия сериал " Белият лотос " на НВО Мах.

Това е Fairmont Le Château Frontenac - същинска икона на Квебек. Разположен на рид над река Сейнт Лорънс, той има впечатляваща за цяла Северна Америка история, тъй като датира отпреди няколко века години.
 Снимка 602633

Идеята за хотела се ражда в главата на Уилям ван Хорн от Кънедиън Пасифик Рейуейлс, който желае да сътвори същински първокласен хотел за пасажерите си. Така през 1893 година е отворен хотел със 170 стаи. Само няколко години по-късно са добавени три нови крила, както и кула, висока 80 м.

Някои от артефактите, изложени в лобито на Château Frontenac, са на повече от 400 години. А обяснението е, че хотелът е издигнат на мястото, където са били ситуирани резиденциите на първите френски и английски губернатори на място.
 Снимка 602636

Някои от най-известните посетители на квебекския хотел са кралица Елизабет Втора и брачният партньор й принц Филип, Селин Дион, принцеса Грейс Кели на Монако, Леонардо ди Каприо, Пол Макартни и даже Чарли Чаплин.

На формалния уебсайт на Квебек са изложени още няколко любопитни обстоятелства за хотела. Спокойно можем да упражняваме за маратон в него, тъй като разполага с коридори с обща дължина от 12 километра. Както и с 2 хиляди прозореца с панорама към река Сейнт Лорънс.
 Снимка 602634

Освен това Château Frontenac се слави като най-фотографирания хотел в света. На уеб страницата на града са изброени и най-подходящите места, от които да създадем фотография на Château Frontenac - от остарялото пристанище на Квебек, от Citadelle de Québec или пък Observatoire de la Capitale, както и от тераса от другата страна на река Сейнт Лорънс.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР