Сигурни са само смъртта и данъците. Не мога да кажа

...
Сигурни са само смъртта и данъците. Не мога да кажа
Коментари Харесай

Ето за какво не са се разбрали ВМРО и ГЕРБ на днешния коалиционен съвет

Сигурни са единствено гибелта и налозите. Не мога да кажа сигурно, че чадърите и шезлонгите по морето ще бъдат безвъзмездни. Най-общо казано, ние ще предложим на концесионерите да не заплащат концесионна такса и в подмяна на това чадърите и шезлонгите да са безвъзмездни. Ако желаят, концесионерите могат да си платят цялата концесионна такса и да вземат решение по какъв начин да постъпват с чадърите и шезлонгите. Държавата не може едностранно да променя договорите и ще отправим тези оферти към концесионерите. Убеден съм, че мненията ни ще намерят пресечна точка.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, който разкри детайлности за провелия се през днешния ден съдружен съвет. "Предвиждаме и целева помощ за бранш туризъм, който пострада най-вече от тази рецесия.

Шезлонги и чадъри стават безвъзмездни. В заведенията масите ще бъдат на 1,5 м разстояние

Предполагам, че преди 1 юли надали ще може да стартираме летния сезон. Трябва да водим разговор с туристическия отрасъл. Идеята за ваучери включва хората, които са се осигурявали в последните 8 месеца, пенсионерите и децата. Стойността на тези ваучери не би трябвало да е под 100 лв.. В началото сме на договарянията с министерството на финансите и чакам да се сътвори работна група, в която да почистим всичко към ваучерите ", съобщи Веселинов.

Дончев: Туристическият бранш ще бъде подсилен, въпросът е по какъв начин

"С сътрудниците ни от ГЕРБ не се разбрахме за размера на Данък добавена стойност за ресторантьорите. Ние сме внесли законопроект по тази тематика още преди 2 дни. Трябва да търсим едно понижено Данък добавена стойност, което да поддържа бизнеса.

Важното е, че стартира един доста натоварен разговор в обединението, който до момента липсваше. Днес имаше диспути и за инфраструктурата. Там имахме цялостно единодушие. Инфраструктурта може да даде подтик за излизане от тази рецесия. Целта на всичките старания, които поставяме, е да се влеят средства в дребния и междинен бизнес и по този метод да се оттласнем от дъното. Днес обсъдихме дребна част от ограниченията. Убеден съм, че занапред предстоят още положителни и положителни вести ", безапелационен бе Искрен Веселинов.

Каракачанов: Трябва да създадем по този начин, че след рецесията българите да останат тук

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР