Сигурна съм, че сме отлични домакини и чистотата е у

...
Сигурна съм, че сме отлични домакини и чистотата е у
Коментари Харесай

Мръсно, по-мръсно, най-мръсно

Сигурна съм, че сме отлични домакини и чистотата е вкъщи си точно в нашия дом. Вероятно всяка от нас има цялостен долап с препарати, гъбички, четки, кърпи или пък избираме по- натуралните средства за разчистване – оцет и сода за самун, лимонен сок. Но знаем ли къде е най- мръсно в вкъщи – къде да удвоим и зачестим напъните си.

Символът на най- мръсното вкъщи е може би тоалетната. Да, от позиция на дейностите, осъществявани в нея, това разбиране има смисъл. Но пък е надалеч от истината. В кухнята са съсредоточени милиарди типове бактерии, микроби, измежду които са рисковите Ешерихия коли, стафилококи, стрептококи и други И въпреки всичко – къде е най- мръсно?

Телефонът, отдалеченото, мишката на компютъра – по тези най- постоянно докосвани уреди се наслояват голям брой нечистотия. А при чистенето постоянно забравяме да ги почистим.

Съвет: защото с тях манипулират доста хора и то непрекъснато, не би трябвало да ги пропускате при постоянното почистване. Дистанционното можем да избършете със специфична кърпичка за електроуреди, с цел да не влиза препарат в него.

В кухнята

Дъската за рязане на артикули. Особено, в случай че е дървена. Дървото има свойството да попива всевъзможни микроорганизми, постепенно съхне. Ето идеалната среда за микробите – влажно и топло. Оказва се, че микроорганизмите на дъската са стотици пъти повече от тези на седалката на тоалетната.

Съвет: почиствайте постоянно дървената дъска с оцетен разтвор и я поставяйте на място, където тя ще изсъхва.

Гъбата за миене на чинии – да, всичко, което остава по чиниите, дава неделикатен принос в една елементарната гъбичка. В порестата и конструкция от дунапрен се развиват със мълниеносен ритъм микроби и бактерии, които се придвижват и по всички съдове.

Съвет
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР