Сигурен балотаж във Велико Търново между ГЕРБ и ПП-ДБ показа

...
Сигурен балотаж във Велико Търново между ГЕРБ и ПП-ДБ показа
Коментари Харесай

Сигурен балотаж между ПП-ДБ и ГЕРБ се очаква във Велико Търново

Сигурен балотаж във Велико Търново сред ГЕРБ и ПП-ДБ сподели социологическо изследване за настройките на търновци. Битката на локалните избори в Търново ще бъде извънредно оспорвана и балотажът сред настоящия кмет Даниел Панов /ГЕРБ/ и главния му конкурент арх. Йордан Терзийски /ПП-ДБ/ е сигурен. Това демонстрира социологическото изследване на „ Прогрес консулт “, направено в интервала 10-15 октомври по поръчка на структурата на „ Продължаваме промяната “ във Велико Търново.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 245
Панов е кмет към този момент три мандата и още веднъж е повдигнат от ГЕРБ, Градът страда от неприятната инфраструктура, от интензивния трафик и от презастроявнето. Емблематични станаха неуспехите на плановете за остарялото военно учебно заведение, кръговите кръстовища и буферния паркинг. Област Велико Търново се срина до 18-то място по равнище на приходите в страната, като изостава от множеството околни области.

Основният конкурент за кметския пост, арх. Терзийски, е избиран три пъти за депутат от ПП-ДБ и член на районната парламентарна комисия. Неговите резултати в социологията порастват доста по отношение на предходните изследвания през август и септември, сподели изследването. „ Към момента близо 70 % от интервюираните жители са на мнение, че Община Велико Търново би трябвало да има нов кмет. От всички запитани 68 % изрично декларират, че ще гласоподават на изборите за локалната власт, само че забавното е, че 30% от гласуващите към момента не са решили дефинитивно кого ще поддържат. Именно те са хората, които биха наклонили везните към досегашния кмет или към съперника му Терзийски “, споделя социолoгът Росен Кутелов от организация “Прогрес консулт ”.

Като изследването демонстрира, че особено измежду колебаещите се при възможен балотаж сред Даниел Попов и Йордан Терзийски вторият би имал превес и по-голям късмет да притегли повече нови гласове.

Като максимален проблем, с който бъдещото ръководство би трябвало да се оправи по отношение на над 30 % от търновци, е корупцията в общината. „ Това изяснява за какво в болшинството си те са на мнение, че Велико Търново би трябвало да има нов кмет “, безапелационен е Кутелов. За близо 25 % от интервюираните главен приоритет е основаването на повече и по-високо платени работни места. На трето място като проблем, с който бъдещият градоначалник би трябвало да се оправи, е посочена неприятната инфраструктура и некачествените поправки.

Очакванията на търновци са заложени в програмата на арх. Йордан Терзийски, който е подготвен да отговори на тях и го съобщи и по време на дебата за Велико Търново по БНТ1., а точно: „ Да се спре корупцията, да се оправи с инфраструктурната отпадналост на общината и хората да имат опция да живеят в един чист и спретнат град с почтени приходи “.

“От кмета Панов чухме единствено оправдания с централната власт, само че не и отговори на всички сложени въпроси. Истината е, че градът е в застой и аргументите са тук в община Велико Търново ”, сподели Терзийски и добави: че Велико Търново 12 години има за кмет боен и градът влага във фойерверки. – „ Време е Велико Търново да има проектант за кмет и да се влага в инфраструктура, градска среда и обучение. ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР