Сигналите, които пристигат за главния прокурор Иван Гешев и се

...
Сигналите, които пристигат за главния прокурор Иван Гешев и се
Коментари Харесай

Емануил Йорданов за прокуратурата: За едни е бухалка, за други - пухена възглавница

Сигналите, които идват за основния прокурор Иван Гешев и се обработват в Министерството на правораздаването, са началото на лавина, която ще го засипе. Това съобщи пред БНР Емануил Йорданов, някогашен министър на вътрешните работи, в този момент юрист.

В Народното събрание би трябвало да положат съществени старания в избора на Инспекторат, който да си прави работата, а не „ да е безвъзмездна прибавка на Гешев “, а по-късно „ да се види какво може да се направи с избора на един непокътнат Висш съдебен съвет “, сподели Йорданов.

Той е на мнение, че откакто Гешев е „ назначен от Бойко Борисов и Цацаров “, а те сега са с отслабени позиции, в борбата си за оцеляване основният прокурор може да разчита на себе си и на 5-6 души към себе си.

Разследването за автомагистрала „ Хемус “ все още е провалено на 90%, с помощта на дейностите на прокуратурата, счита Йорданов.

„ Тя за едни е бухалка, за други е пухена възглавница, върху която да спят умерено. “

„ Когато се вършат промени, свързани с прокуратурата и метода ѝ на действие към сегашния миг, би трябвало да отчитаме и обстоятелството, че не след дълго прокуратурата ще бъде прокуратура след Гешев “, разяснява Емануил Йорданов в предаването „ Преди всички “

Не мисля, че закриването на профилираните съд и прокуратура може да докара до нещо неприятно за правосъдната система, съобщи Йорданов. По метода му на действие през последните 10 години този съд е потвърдил несъстоятелността си, добави той.

„ Нека не обръщаме внимание на смешния рев на Гешев, че като се закрият профилираните структури, тези нарушителите щели да играят Дунавско хоро и да пият шампанско. “

Според Йорданов в профилираните съд и прокуратура „ има една извънредно нечестна игра с ограниченията за неотклонение “.

Запитан за опасенията новата КПКОНПИ да се трансформира в бухалка за в този момент ръководещите Йорданов посочи, че с цел да не стане това, би трябвало „ доста деликатно да се изработят законовите текстове “.

„ Нормално е практикуващите адвокати да вземат участие в разискването на идните промени на законодателството, само че мисля, че е хубаво да се обезпечи присъединяване и на прокурори, които не са зомбирани от Гешев. “

Относно предлагането Министерство на вътрешните работи да получи повече автономия при следствието някогашният вътрешен министър уточни:

„ Това е допустимо решение на някои проблеми, които съществуват сега в досъдебното произвеждане. Още повече, че и в предишното, и в този момент в закона има някои текстове, които са близки до това. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР