Сигнали за поставени взривни устройства са получени по имейл в

...
Сигнали за поставени взривни устройства са получени по имейл в
Коментари Харесай

Всички човешки същества трябва да бъдат изтребени. Десетки сигнали за бомби в училища

Сигнали за сложени взривни устройства са получени по имейл в десетки учебни заведения в София, Варна и Бургас.

Заплахи има в минимум 16 учебни заведения в София, съобщи БНР. На места образователните занятия са прекъснати и чиновници на реда претърсват постройките. До момента няма открита бомба. Решението дали образователното заведение ще остане затворено или не, е на шефа, разясняват от Столичната полиция.

Най-много сигнали са получени в кварталите " Хаджи Димитър ", " Слатина ", " Красно село " и " Подуяне ".

От Министерство на вътрешните работи споделят, че и в други учебни заведения не престават да се получават имейли със закани.

Полицията в столицата е подхванала претършуване на постройките, множеството са завършили. Няма открити взривни устройства.

Сигнали за бомба са получени тази заран в огромна част от учебните заведения в Бургас. Петнадесет от тях са прекратили образователните занятия и са евакуирали учениците след получени по електронните пощи известия за сложени самоделни взривни устройства. В затворените учебни заведения са направени обстойни инспекции за съществуването на съмнителни движимости или предмети.

" Тази бомбена опасност е изпратена на служебните електронни пощи на шефовете. Не са на персоналните имейли на самите шефове на образователните заведения. Кой е подателят не е изяснено. До момента текат полицейски дейности в тази посока ", посочи представителят на бургаската полиция Цветелина Рандева.

Във всички учебни заведения във Варна има подадени сигнали за взривни устройства, оповестиха за Радио Варна от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Извършени са инспекции. По преценка на управленията на образователните заведения занятията са прекратени или образователният развой е бил по график.
 бТВ сподели едно от изпратените известия.

Някои изпратените известия бяха показани от учебните заведения. Анонимните сигнали за бомби са изпратени като еднотипни имейли, адресирани като „ значимо известие ” от името на Егор Синянский, оповестява „ Свободна Европа “. Мейлите са изпращани до групи учебни заведения. В тези, изпратени до Бургас, написа:

„ Ние сме от организацията FМUL. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които би трябвало да бъдат изтребени напълно. Човешката раса би трябвало да бъде унищожена. Във всички учебни заведения са сложени тротилови заряди. Скоро ще се взривят всички ваши учебни заведения в Бургас. Пожелавам ви да умрете ”.

Припомняме, че тази неделя в България се организират изключителни парламентарни избори, като главните изборни секции са ситуирани в учебни здания в цялата страна.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР