Сигнали за непочистени пътища след първия сняг, паднал на много

...
Сигнали за непочистени пътища след първия сняг, паднал на много
Коментари Харесай

Почистени ли са пътищата след първия сняг в страната?

Сигнали за непочистени пътища след първия сняг, паднал на доста места в страната през днешния ден, бяха получени от читатели на. От фотоси, изпратени в редакцията, се вижда, че доста от пътищата, измежду които и интернационалният път София-Скопие при Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево в област Кюстендил са покрити със забележителна снежна завивка.

Припомняме, че в актуализацията на бюджета бяха заложени за есенно-зимния сезон. И до този миг това е единственото съответно решение, реализирано при среща в петък сред служебния министър председател Стефан Янев и управлението на Браншова камара “Пътища ”.

Държавата дължи на компаниите за пътно поддържане към 741 млн. лева за действия, които те са свършили през годината, само че бюджетът на АПИ за тази активност през 2021-а е 380 млн. лева и от месеци насам компаниите не получават пари. Само фактурираните работи са за 222 млн. лева и върху тях компаниите са длъжни да внесат Данък добавена стойност в бюджета, без значение че не са получавали тези пари, сподели след срещата ръководителят на камарата Стефан Чайков.

При дни пък вестник стана ясно, че по контракти на компании, които работят по поръчки на АПИ. Това включва и цената на употребявани материали - да вземем за пример цената на магнезиевата луга за зимно поддържане варира от 22 лева на звук до 1366 лева на звук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР