Сигнали за измамни игри за събиране на лични данни и

...
Сигнали за измамни игри за събиране на лични данни и
Коментари Харесай

Онлайн измами навръх 8-ми март

Сигнали за лъжливи игри за събиране на персонални данни и изчезнали цветя на промоционални цени са постъпили от почитатели на онлайн платформата „ Ние, потребителите “, оповестяват от там.

Нелоялната процедура е на една от огромните вериги , която е оповестила в брошурата си роза в целофан за 1,99 лева в интервала: 6 – 8 март . Дори е сложила сигнален текст за потребителите, че „ този продукт може да се изчерпа още в първия ден “, само че на процедура въобще не е бил зареден в обект на веригата в Хасково.

„ От през вчерашния ден в магазина трябваше да има оповестени в брошурата рози в целофан за 1,99 лева Обаче нито през вчерашния ден, нито през днешния ден бяха доставени. Казаха ми, че имали проблем с доставката “, споделя консуматор.

Измамата с персонални данни пък се показва в заричане даване на късмет за „ Подарък за Деня на дамата “ – 1000 лева срещу  попълването на къс въпросник. Именно с него се събират персонални данни като възраст, пол и адрес.

Потребителят има право да отвори три кутии, като в една от тях може да се крие паричната му премия. При продобиване на парите, на потребителя се слага изискване за „ приемането им “ – да разкажете на 5 групи или 20 другари за промоциите на търговеца. Доверието се ускорява от подправени мнения на нереални консуматори, които споделят, че поначало не вземат участие и не имат вяра в сходни игри, само че в този момент не могат да се нарадват на шанса си…

Така за доста малко време могат да се съберат персоналните данни на хиляди подведени лица.

От онлайн платформата „ Ние, потребителите “ предизвестяват да не се взе участие в сходни игри, защото става дума за машинация!

Експертите дават насоки по какъв начин наподобяват същинските игри :

▪ на формалната страница на уредника са оповестени подробни условия за присъединяване в играта, метод на разпределение на премиите и периоди

▪ показани са данни за уредника

▪ от участниците не се изискват персонални данни, които нямат отношение към включването в играта
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР