Сигнали за бедстващи щъркели могат да се подават в регионалните

...
Сигнали за бедстващи щъркели могат да се подават в регионалните
Коментари Харесай

В регионалните инспекции по околната среда могат да се подават сигнали за бедстващи щъркели


Сигнали за бедстващи щъркели могат да се подават в районните инспекции по околната среда. Десетки щъркели попаднаха в клопката на неприятното време в Шуменско и Силистренско. В село Зарица група мъже избавиха пет птици от измръзване.

Когато намерите диво животно или птица в бедстващо положение, е належащо да подадете сигнал на телефона на съответната районна ревизия по околната среда и водите. Можете да сигнализирате в горските стопанства или в съответната община. В страната има няколко избавителни центъра за диви животни и инспекциите по околната среда и водите могат да потърсят подпомагане за настаняването на откритите бедстващи птици.

Радостина Галитионова, основен специалист в отдел " Биологично многообразие “ в Министерството на околната среда, добави:

" След това се отива на инспекция на място от страна на сътрудниците, преценя се положението на птицата или на животното. След преценка може да бъде потърсено съдействието или на избавителните центрове, които работят с диви животни, или може да бъде оставено на място. Настаняването на животните в избавителните центрове е значимо, защото те имат положителни експерти ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Радостина Билярска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР