Сигналът за това, че във врачанско село, е подаден преди

...
Сигналът за това, че във врачанско село, е подаден преди
Коментари Харесай

Сигналът за детето, държано в кокошарник, е подаден преди седмица

Сигналът за това, че във врачанско село, е подаден преди седмица. Това заяви на брифинг наблюдаващия прокурор по делото Веселин Тодоров.

" Сигналът е подаден в Агенция протекция на детето. Доказана е достоверността на сигнала. Сигналът е получен предходната сряда, че има възможност за упражнена насила над малолетно дете. В хода на бързата процедура беше тествана достоверността на сигнала и бяха разпоредени съответните дейности по следствието ", акцентира Веселин Тодоров.

" Под управлението на Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Оряхово, се водят дейни дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 143, алинея 3, алинея 1 от Наказателен кодекс - принуждаване другиго да претърпи нещо, обратно на волята му, с приложимост на мощ и заплашване в изискванията на домашно принуждение ", сподели Камен Каменов - областен прокурор на Районна прокуратура Враца.

От прокуратурата оповестиха, че арестуваният няма престъпни прояви в предишното и че в фамилията има и друго дете, само че повече детайлности не бяха дадени.

" Състоянието на детето е положително ", уточни наблюдаващия прокурор по делото.

По-рано през днешния ден стана ясно, че 31-годишен мъж е принудил 7-годишно момиче да живее и спи в селскостопанска сграда обратно на волята му във врачанско село. Мъжът използвал мощ и заплашване по отношение на малолетното дете – нанесъл му побой, душил и му налагал наказване. Многократно момичето било затваряно единствено в кокошарника без обикновени битови условия - без дневна светлина и отопление, насила да нощува на дървена дъска, сложена върху автомобилни гуми, да се храни веднъж на ден, от време на време единствено със изсъхнал самун.

Извършен е оглед на местопроизшествието – частен парцел в село в община Мизия, област Враца, извършени са разпити на потърпевшата и очевидци.

Не е ясно какъв брой дълго време момиченцето е живяло по ужасяващия метод.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Враца 31-годишният Д.И. е притеглен в качеството на обвинен. Взета е мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Престъплението, за което Д.И. е упрекнат, е с извънредно висока степен на социална заплаха. Наказуемо е по закон с отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Пострадалото момиче е изведено от рисковата среда със съдействието на представителите на обществените институции.

Проверява се съпричастността и на други лица към осъщественото действие.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР