Сигналът срещу Иван Гешев не е политически PR. Това каза

...
Сигналът срещу Иван Гешев не е политически PR. Това каза
Коментари Харесай

Рашков: Подготвям сигнала срещу Гешев много преди да стана служебен министър

Сигналът против Иван Гешев не е политически PR. Това сподели в изявление за служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

" Още от предходната година редица съсловни организации започнаха да пишат тревожни писма до Висш съдебен съвет и Инспектората, излагайки в тях държанието на основния прокурор. Това е както Съюзът на съдиите, по този начин и десетки адвокатски сътрудници ", напомни той.

Предсрочно освобождение на основния прокурор Иван Гешев предложи на Висшия правосъден съвет служебният правосъден министър Янаки Стоилов преди два дни. Искането е по отношение на отчет над 100 страници на служебния министър на вътрешните работи.

Бойко Рашков изясни, че е подготвял сигнала против Гешев доста преди да му бъде препоръчано да заеме поста на длъжностен вътрешен министър

" За никаква специфична цел не може да става дума. Дори считам, че материалът закъсня много ", уточни той, като добави, че в никакъв случай не е имал илюзията, че правосъден министър на ГЕРБ би внесъл сигнал против обвинител номер едно.

По думите му личността на Иван Гешев не е най-важното и опит за реваншизъм няма.

Трябва да се сложи въпросът за това по какъв начин е структурирана нашата прокуратура, дали основният прокурор у нас е действително в действителност виновен, или безусловно недостижим. Въз основа на решение на българската прокуратура са били следени със СРС стотици български жители по време на митингите. Сред подслушваните има и политици, и общественици, и елементарни жители... Надявам се, че Бойко Борисов ще бъде призоваван да дава пояснения по редица неизяснени случаи ", сподели още Рашков.

Според него в правосъдната система би трябвало да започва промяна и то неотложно. Рашков разгласи, че чака Висш съдебен съвет да няма кворум и по този начин да не се занимае със сигнала против Гешев.

" Дори да има кворум, чакам да създадат всички допустимо да отхвърлят предлагането ", добави той.

Според служебния министър третият вид е сигналът да се счете за безпочвен.

" Нямам никакви илюзии. Нито аз, нито други, които разсъждават по този въпрос ", добави Бойко Рашков.

По мотив разпита на някогашния министър председател Бойко Борисов той сподели: " Действията на Бойко Борисов са политически PR, а не това, което понякога приказва Сийка Милева ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР