Сигналът, подаден чрез предаването, се отнася до гражданин, пострадал от

...
Сигналът, подаден чрез предаването, се отнася до гражданин, пострадал от
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на бивш данъчен

Сигналът, подаден посредством предаването, се отнася до жител, потърпевш от дейностите на длъжностно лице. След извършено извънредно интензивно следствие , в хода на което са осъществени множества процесуално-следствени дейности, на 13.02.2018 година към наказателна отговорност е притеглен Стефан Лазаров - чиновник на Национална агенция за приходите София, по обвиняване за закононарушение по член 302 т.1 и т.2 вр. член 301 ал.2 вр. 20 ал.2 вр. член 26 ал.1 от Наказателен кодекс (получаване на рушвет посредством изнудване чрез служебно положение).

Към наказателна отговорност е притеглен и съучастникът на Лазаров - Велислава Кирилова. Спрямо нея са предявени две обвинявания - за съучастничество в закононарушението по член 302 т.1 и т.2 Наказателен кодекс, и за закононарушение по член 304б ал.1 от Наказателен кодекс /търговия с влияние/. Двамата са с наложени ограничения за неотклонение „ подписка “.

Софийски градска прокуратура благодари на екипа на предаването „ Господари на ефира “ за проявената гражданска позиция при подаването на сигнала до способените органи.

"Използваме опцията да подчертаем, че точно положителното взаимоотношение с проверяващите публицисти и незабавната реакция на полицията и Софийска градска прокуратура доведоха до събиране на доказателства според условията на Наказателно-процесуалния кодекс за незаконната активност на обвинените лица и нейното прекратяване ", написа още в известието на прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР