Сигналът идва на фона на напрежението в Украйна след инвазията

...
Сигналът идва на фона на напрежението в Украйна след инвазията
Коментари Харесай

Кремъл заплаши с “реакция”, ако Швеция и Финландия влязат в НАТО

Сигналът идва на фона на напрежението в Украйна след нашествието на съветската войска. Едно от настояванията на Русия по време на дипломатическите договаряния за излизане от рецесията, преди нахлуването на войските в Украйна, бе точно отвод от участието на Киев във военния алианс и даването на гаранции за сигурността на Русия.

Захарова заплаши, че в случай че някоя от скандинавските страни се опита да се причисли към алианса за сигурност, това " ще има съществени военни и политически последствия, които ще изискват Русия да предприеме реципрочни стъпки ".

" Ние считаме уговорката на финландското държавно управление към военна политика на необвързаност като значим фактор за гарантиране на сигурността и стабилността в Северна Европа “, сподели Захарова.

Докато Финландия си сътрудничи с алианса за сигурност по някои въпроси и участва на днешното съвещание на органа в Брюксел, тя не се е включила публично към блока.

Миналия месец министър председателят Санна Марин сподели, че е " доста малко евентуално " Финландия да кандидатства за участие в НАТО по време на нейния мандат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР