Сигналът е подаден около 5,00 часа. Веднага били изпратени два

...
Сигналът е подаден около 5,00 часа. Веднага били изпратени два
Коментари Харесай

В Момента: Ужасяващи Писъци На Агония В Една От Най-Големите Български Болници! Стеле Се Черен Дим, Огнен Ад!

Сигналът е подаден към 5,00 часа. Веднага били изпратени два екипа на противопожарната работа. На място обаче било открито, че огънят към този момент е изгасен, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

От лечебното заведение оповестиха, че пациент от прилежаща стая усетил дима и повикал за помощ. Дежурните по това време медицински сестри реагирали незабавно и съумели да потушат с пожарогасители огъня.

В стаята бил настанен пациент. Предстояла му ортопедична интервенция, поради която бил имобилен. 57-годишният мъж бил изведен от помещението, само че получил втора и трета степен изгаряния на леви крака и таз. Налага се раните му да бъдат обработени оперативно, като затова е наведен в УМБАЛ " Медика " в Русе, където има поделение по изгаряния.

" Пострадалият е с към 25 % изгаряния - втора и трета степен. Състоянието му е тежко, само че няма непосредствена заплаха за живота му ", заяви доктор Наско Тютюнджиев от УМБАЛ " Медика Русе ".

" Не се знае по какъв начин ще се развие по-нататък. Изгарянията най-вече са по крайници с фрактурата. Има и по другия крак и по-малко по двете ръце. Още е рано да се вършат прогнози. Ще е нужно и кръвоприливане ", сподели доктор Тютюнджиев. Той добави, че мъжът не е здравно обезпечен от най-малко четири години.

От пресцентъра на УМБАЛ " Канев " обясниха, че аргументите за случая занапред ще се обясняват. Вероятно пожарът е провокиран от неизгасена цигара на 57-годишния мъж, който не спазил възбраната за тютюнопушене.

След случая стаята е неизползваема. Всичко е обгоряло, стените и таванът са опушени. Тепърва ще се правят оценка вредите. Предстои ремонт.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР