"Сигналът е от граждани, които живеят точно срещу гаражите. Те

...
"Сигналът е от граждани, които живеят точно срещу гаражите. Те
Коментари Харесай

Омбудсманът погна собственици на гаражи в центъра на Бургас, превърнали ги в автосервизи


"Сигналът е от жители, които живеят тъкмо против гаражите. Те желаеха от мен да се направи инспекция дали има законово съображение в тях да се правят поправки. Принципно главното предопределение на тези обекти е да са гаражни кафези. Аз персонално отидох на място и видях, че пред спонтанните автосервизи има спрени коли, което затруднява достъпа на други коли, чиито притежатели са заплатили целогодишно потребление на "Синя зона ". Повече от неприемливо е под прозорците на жилищна кооперация да бъдат осъществявани сервизни или ремонтни действия ", споделя публичният медиатор Тодор Стамболиев.

Четирите гаража се намират на основна еднопосочна улица и са в централна градска част. Потърпевшите считат, че гаражите не се употребяват по предопределение и в тях се прави противозаконна активност.

Общественият медиатор към този момент е алармирал за това основния проектант на община Бургас В. Илиева, като е приложил и снимков материал. В писмото си той упорства да се откри дали посочените гаражи са на общински терен, на какво съображение и кой е издал разрешил на посоченото място да се прави ремонт на коли.

"Надявам се и този път на правилното и бързо подпомагане на община Бургас, с цел да може да отговорим на жителите, които чакат от нас съответно мнение ", споделя Тодор Стамболиев. В писмото си до основния проектант на Бургас Веселина Илиева той упорства още, в случай че след инспекцията се окаже, че гаражните кафези не се употребяват по предопределение, да бъде публикуван Констативен протокол, с цел да бъдат взети нужните ограничения.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР