Сигналът е, че 2020 продължава трета година. Отново ще има

...
Сигналът е, че 2020 продължава трета година. Отново ще има
Коментари Харесай

Анализ за третия мандат: „2020 продължава, отиваме на избори“


Сигналът е, че 2020 продължава трета година. Отново ще има избори. Около тази теза се сплотиха в предаването „ 120 минути “ социологът Андрей Райчев и културният антрополог проф. Ивайло Дичев.

Снимка: Редакторски екип


„ Ако мандатът беше даден на, щяхме да обсъждаме какво може да стане. Сега няма какво да обсъждаме, а единствено по кое време ще стане. Като гледах на око – 26 март или началото на април “, предвижда Райчев.

„ На ѝ следва конгрес – той ще реши какво да разисква. Тази борба следва там. надали може да си разреши още една година Нинова – партията умира. Всички съперници на Нинова и последователи на Радев са го натискали да даде мандата на нея – това е антиподарък. Тя би трябвало да стои с този мандат и да каже – „ аз нищо не мога да направя “. По-скоро ще го върне бързо “, добави той.

Снимка: Редакторски екип


Според него не може да държи мандата дълго време:

„ Тя няма доста ходове. Политическият ѝ късмет е тя да добута до май 2024 година и да стане евродепутат. Какъв различен късмет има тя въобще? Щетата не е за, а за “.

Райчев напомни, че хартиената бюлетина е разделила от „ “ и „ “.

„ ловко я подлъга с тази хартиена бюлетина, а тя се хлъзна. За нея е доста значима, с цел да оправдава, че три пъти губи избори. Тя се отдели от своите съдружници, само че не влезе в съюз с и. Остана във висящо състояние “, сподели още социологът.

„ Какъв е сюжетът зад президента - чухме намек, че президентът желае да си разчисти сметката с госпожа Нинова. Той готви собствен план и би трябвало да разчисти, да изсмуче фрагменти. Има и други хрумвания – че му се ръководи още по този безконтролен метод, че Русия го кара. За него Нинова е съперник в лявото “, изясни Ивайло Дичев.

Според него е мъчно да договаря с Демократична България и Политическа партия поради хартиената бюлетина.

Снимка: Редакторски екип


„ Президентът губи. Цялата обстановката е кой ще бъде отговорен. Рейтингът му пада непрекъснато. Той няма потребни ходове. Можеше да даде мандат на „ “, само че това опонира с позицията му за Украйна “, добави културният антрополог.

„ Основното нещо е поумняването на българските жители, които би трябвало да развият имунна система против пропагандата. Ако би трябвало да съветвам Политическа партия и Демократична България – би трябвало да гледат напред и да мислят за бъдещето “, сподели още Ивайло Дичев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР