Сигнал за вдигна накрак полицията и социалните в два града.

...
Сигнал за вдигна накрак полицията и социалните в два града.
Коментари Харесай

Сигнал за отвлечени деца вдигна на крак полицията в два града

Сигнал за подвигна накрак полицията и обществените в два града. Бащата взел децата от вкъщи на майка им в Септември през вчерашния ден и ги завел в дома си в Благоевград, без да я предизвести, оповестява Българска национална телевизия.

Уплашена, дамата потърсила помощ от управляващите. Двамата родители са разведени и живеят настрана от две години. На този стадий обаче към момента няма правосъдно решение при кого от родителите ще останат децата след развода.

Майката на двете деца – момиченце на 6 и момченце на 10 години, през вчерашния ден излязла по работа. Когато се върнала, видяла, че входната врата на жилището ѝ е разрушена, а децата ѝ ги няма. Подала сигнал до 112 за това, че те са отвлечени от фамилното жилище към 19 часа.
свързани новини5990на 29.09.2014
" Веднага се обадих на сина ми да го запитвам къде е, да не са излезли на някъде на разходка. Бившият ми брачен партньор подвигна телефона и просто сподели да не помни за децата и че повече няма да ги видя, няма да ми ги даде. Подадох тъжба, описах всичко както би трябвало и по-късно ме насочиха към 2 РПУ в Благоевград защото по камерите откриха, че децата са в колата, дружно с бащата и към този момент се намират в Благоевград ", изясни Ана Чобанова.

Бащата на двете деца твърди, че не е разбивал вратата на жилището на някогашната си жена, а децата сами го повикали, с цел да ги вземе оттова.

" За коледните празници отидох в град Септември да предам подаръците на децата, само че по този начин и не ми беше отворена вратата, просто бях изпъден. Впоследствие направих една, две връзки с децата, просто не са се чувствали добре. Седяли са по през целия ден сами и ми се обадиха, аз отидох и си ги взех ", споделя Кирил Чобанов.

Днес в дома на бащата в Благоевград дойдоха обществени служащи, които да ревизират изискванията там и да дефинират дали съществува директен риск за децата. От организация " Социално подкрепяне " обясниха, че при сходен случай не става въпрос за похищение.

" Децата се усещат умерено, те са в доста сигурна среда, няма никакво терзание все още във връзка с децата. Проблемът е, че двама родители не са се разбрали и пробват да слагат децата като заложници в връзките сред тях двамата. Утре ще създадем една разширена среща, екипна среща с всички органи по протекция на детето, с цел да търсим решение съответно за случая ", разяснява Александър Балев - шеф на дирекция " Социално подкрепяне " в Благоевград.

В случай че родителите на децата не съумеят да се схванат при кого да останат те, до момента в който съдът се произнесе по отношение на попечителството им, съществува вид децата да бъдат настанени в приемно семейство.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР