Сигнал за скандално поведение на учител в час. Случаят е

...
Сигнал за скандално поведение на учител в час. Случаят е
Коментари Харесай

Скандален запис показва как учителка обижда първокласници: “Аз ще ти разбия устата“

Сигнал за скандално държание на преподавател в час. Случаят е от начално учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в град Оряхово.
Прочетете още
Родители на първокласник се снабдяват със запис, на който се чуват обидни квалификации, крясъци и жестоко отношение към децата от страна на тяхната класна ръководителка. Категорични са, че реакциите ѝ са неприемливи и упорстват за интервенция на виновните институции.

Родителите първо забелязали, че детето им се трансформира в отрицателен проект – то последователно почнало да се затваряло в себе си. Ето за какво решили да ревизират какво се случва, защото в класната стая на първокласниците нямало камера.

На 19 февруари родителите дали записа с обидните квалификации на директорката. Срещнали се с нея в неофициална среда – в дома на директорката. Тя им дала обещание да вземе ограничения, само че по-късно последвали закани към родителите, че ще бъдат съдени, тъй като записите са противозаконни.

„ Безобразни сте, да не споделям отвратителни… При теб стеснение няма – ти си опериран от позор. Ти позор нямаш никакъв. Как от по-голямо ще извадиш по-малко, ма. Кое не разбра, ма? Вие глави имате ли, ма? Вие безмозъчни ли сте? Аз ще ти разбия устата… “, се чува във записа.

„ Детето ни стартира да се прибира от учебно заведение без въодушевление, с главоболие и болки в стомаха. Промени си държанието – спря да споделя каквото и да било с нас. Решихме да го заведен на психолог, чието мнение е, че детето е подложено на тормоз “, изясни Ангел Маринов, който даде записа на БТВ.

Той пита дали тази учителка си дава сметка за вредите, които нанася на тези дребни деца, както и че те могат да отключат някакво заболяване. Според него децата са били унизени и физически, освен вербално.

„ Всичките обиди, които учителката изрича против 7-годишни децата, са ненормални. Това е началото на тяхното образование. Какво ще вършим с тези деца оттук насетне? Защо всички деца стопират да споделят с родителите си? Защото в учебно заведение им е казано да не споделят нищо на родителите си “, сподели майката на унизеното дете Стела Манчева.

Учителката е афектирана от случилото се, само че е изпратила няколко души, които да я защитят. Според тях записът може да е манипулиран и те не имат вяра на него.

В позицията на директорката на учебното заведение – Силвия Маринова, се акцентира, че Албена Георгиева има дълъг педагогичен стаж и е почитан преподавател. Тя акцентира също по този начин, че учениците ѝ постоянно са имали високи образователни резултати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР