Сигнал за скандална обществена поръчка, възложена от Информационно обслужване, изпратиха

...
Сигнал за скандална обществена поръчка, възложена от Информационно обслужване, изпратиха
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Промяната продължава! Пуснаха обществена поръчка за 110 бона, струваща едва 10... Кирил Петков и транспортният Събев нехаят

Сигнал за скандална социална поръчка, предоставена от " Информационно обслужване ", изпратиха читатели на организация ПИК до публицистичната ни поща. Поръчката, оповестена в петък, е за доставка на съставни елементи за мрежово застраховане – 8 бр. SFP за надграждане на осведомителните системи на Агенция по вписванията.

Става дума за два тъкмо избрани съставния елемент, всеки от които би трябвало да бъде доставен по 4 бр., като крайният период за подаване на документите е 17 февруари.

Прави усещане, че пазарната стойност на поръчката е 92 000 лв. без Данък добавена стойност, т.е. с ДДС-то минава 110 000 хиляди лв..

Любопитно обаче е какво съставляват въпросните съставни елементи за мрежово застраховане. Проверка за точния модел на двете устройства демонстрира, че те се продават в международния онлайн магазин Ebay.

В сигнала си до медията ни читателите на ПИК осведомят, че всеки от двата съставния елемент коства по 499 $, а доставката с всички такси до България е 58 $. На процедура един съставен елемент излиза 557 $!

Елементарната сметка демонстрира, че 8-те съставния елемент, закупени и доставени до България, ще костват 4456 $, умножени по курса на деня за 1 лева, това прави 7709 лева Ако прибавим други разноски, които може да се появят с превоза и митниците, като прибавим и облагата за съответния реализатор, поръчката може да набъбне до 10 000 лв..

От " Информационно обслужване " обаче дават за нея 110 000 лева Така единствено с няколко клика на компютъра някой може да си прибере в джоба 100 бона.

Логичният въпрос, който следва оттук насетне, е ще се намеси ли министър председателят Кирил Петков и ще поправя ли скандалната социална поръчка или " смяната " ще продължи със същите темпове, питат бдителните читатели на ПИК.

Припомняме, че принципал на " Информационно обслужване " е министърът на превоза Николай Събев. Собственикът на " Еконт " беше от най-голите донори на " Продължаваме промяната " по време на предизборната акция, като даде 300 000 лв. на Кирил Петков и Асен Василев. По-късно пък те му върнаха жеста, като го назначиха за транспортен министър.







Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР