Сигнал за поставено взривно устройство в Средно училище Г. С.

...
Сигнал за поставено взривно устройство в Средно училище Г. С.
Коментари Харесай

Дете звънна в счетоводството в търновско училище: Обаждаме се от КАТ, има бомба

Сигнал за сложено взривно устройство в Средно учебно заведение " Г. С. Раковски " във Велико Търново е бил подаден в 9:20 часа тази заран на телефона в счетоводството на образователното заведение. Ръководството на учебното заведение незабавно съобщило за сигнала на телефон 112, осведоми БГНЕС.

" Звънна телефона в стаята. Вдигнах, детски глас, на смешка сподели - обаждаме се от КАТ, има бомба в стаята. Попитах в коя стая е бомбата и ми се затвори телефона. Вече директорката подаде сигнал на 112, идваха от полиция от " Пожарна сигурност ", действаха си по протокол ", споделя Кристина Димова, която приела позвъняването.

Екипи на пожарната и полицията се отзовали неотложно на сигнала и претърсили постройката, в която е настанено и Спортното учебно заведение във Велико Търново.

" Направиха оглед от пожарна, полиция, дори имаше един сапьор... И съгласно тях, и съгласно нас, може би е смешка, само че направиха оглед на всички места, на всички заключени и незаключени пространства. Децата не са били евакуирани, по този начин решиха органите на реда ", осведоми шефът на СУ " Г. С. Раковски " Ренета Савова.

След обследването на постройката образователните занятия са възобновени. Възможно е подправеният сигнал да е подаден, с цел да бъдат отсрочени контролни или класни работи. Предстои подателят му да бъде открит

Припомняме, че през март и април имаше серия от имейли за бомбени закани в учебни заведения в страната, а със заповед на вътрешния министър Иван Демерджиев беше въведена нова процедура за реакция в такива случаи.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР