Сигнал за плаващ предмет, наподобяващ морска мина, е получен днес

...
Сигнал за плаващ предмет, наподобяващ морска мина, е получен днес
Коментари Харесай

Военнослужещи унищожиха плаваща мина на 200 метра от брега на с. Тюленово

Сигнал за плаващ предмет, наподобяващ морска мина, е получен през днешния ден в Щаба на Военноморските сили от регионалния шеф на Добрич. Около 11.30 ч. мината е видяна на 200 метра от брега против село Тюленово, оповестиха от Министерството на защитата.

След осъществени калкулации от специалисти в Щаба на Военноморски сили (скорост на вятър и морско течение) бе вдигнат дежурният вертолет „ Пантер “ от морската вертолетна авиобаза „ Чайка “. В 14.50 ч. екипажът на вертолета откри мината, съобщи координатите и остана в региона. Издадено бе навигационно уведомление до мореплавателите за заплахата.

Бързоходен катер 213 с военнослужещи от формированието за разузнаване и заличаване на невзривени бойни муниции, с началник капитан III сан Илия Стойчев, извърши преход до мястото. Военните експерти класифицираха мината като котвена, вид „ Ям “, приведена в бойно състояние. В 16.45 ч. мината беше унищожена с следен гърмеж от групата водолази-взривчици.

Военноморските сили не престават да поддържат подготвеност за проучване и противоминни дейности, с цел да обезпечат свободното мореплаване в българските морски пространства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР