Сигнал за незаконни действия на финансовия министър Асен Василев срещу

...
Сигнал за незаконни действия на финансовия министър Асен Василев срещу
Коментари Харесай

ДПС дава на прокурор Асен Василев, репресирал Делян Пеевски

Сигнал за противозаконни дейности на финансовия министър Асен Василев против народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски внася в прокуратурата водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, сподели той на брифинг в Народното събрание.

„ Преди 2 дни предупредихме за едни закани на министър Асен Василев по отношение на наши сътрудници. Това, за което превантивно ви предупредихме, през днешния ден от медиите разбираме, че към този момент е реалност. Моделът е: някой на някого нещо бил споделил някъде към селската чешма. Обикновено този някой е от прокситата на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев. След което това, казаното, се довежда до знанието на министър Асен Василев, който поема задължения и дава обещание да прави непозволени дейности. Услужливо медиите на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев му задават въпроси, той дава отговор и подхваща непозволени действия”, съобщи Мустафа Карадайъ.

" Това са политически репресии и опит за разпра с политически съперници. Затова ние взехме решение, че тъкмо през днешния ден тези оповестени през медиите непозволени дейности на министъра на финансите, ще ги дадем на прокуратурата ", съобщи добави водачът на Движение за права и свободи.

Данъчно-осигурителният процесуален кодекс дава право да назначава проверки единствено и само на съответния шеф на териториална дирекция на Национална агенция за приходите, не на министъра, съобщи Йордан Цонев.

Преди два дни от придвижване " БОЕЦ " се срещнаха с финансовия министър Асен Василев, който по техни думи заречен нови проверки на Делян Пеевски.

" Министър Асен Василев пое ангажимент - на база новите показани документи и информация - да разпореди нови проверки на Пеевски, в това число и като физическо лице, като бъдат отворени и старите интервали, през които Бойко Борисов, Владислав Горанов и Галя Димитрова (бившият финансов министър и ексшефката на НАП) изпираха Пеевски и му издаваха данъчни индулгенции. Пеевски към този момент не е недостижим. Това е добър знак ", написаха от БОЕЦ.

Същевременно предприемачът и издател Иво Прокопиев разгласи, че завежда каузи за клюка против депутатите Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.
https://www.clubz.bg/files/иво прокопиев съд бта1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 680 " height= " 453 " /> Иво Прокопиев
" Срамно е народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да употребяват парламентарната естрада и достъпа до националните медии за разпространението на клюки и явни неистини.

Затова приканвам господата Карадайъ, Цонев, Хамид и Анастасов, в случай че са толкоз ербап, да се откажат от имунитета си на народни представители и да опитат да потвърдят в съда неуместните си изказвания.

Използвам мотива да напомня, че за сходни изказвания към този момент осъдих вестниците „ Уикенд “, „ Всеки ден “, два пъти „ Телеграф “, три пъти Николай Бареков, един път уеб страницата му bnews, издателя на „ ПИК “ Недялко Недялков солидарно със уеб страницата му, както и някогашния ръководител на Комисията за финансов контрол и Българската банка за развиване Стоян Мавродиев ", написа Иво Прокопиев в известие до медиите.

В отговор Мустафа Карадайъ разяснява:

„ Олигархът и медиен монополист Иво Прокопиев, както виждаме, осъжда и може да осъди всеки, който си изиска, тъй като всички знаем какво се приказва в общественото пространство, че той владее правосъдната система – съдиите и прокуратурата, която не апелира неговите оправдателни присъди. Още не сме получили отговор за какво не се апелират от прокуратурата делата на олигарха и медийния монополист Иво Прокопиев. Така че моето мнение е, че той осъжда и може да осъди всеки в своята правосъдна система. "

Жалко, че при съществуване на толкоз доста адвокати и цялостен Съюз на съдиите Иво Прокопиев не знае, че не е нужно да си смъкваме имунитета, с цел да заведе гражданско дело против нас, съобщи Йордан Цонев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР