Сигнал за масови евангелски молитви в Самоков по време на

...
Сигнал за масови евангелски молитви в Самоков по време на
Коментари Харесай

Масова молитва на евангелисти в ромска махала в Самоков, МВР и прокуратурата действат

Сигнал за всеобщи евангелски молебствия в Самоков по време на изключителното състояние – в двор на пасторална черква. За това заяви Нова телевизия, показвайки видеоклип.
Телевизията интервюира пастора, който отхвърли да е приказвал с кмета, само че в пуснатото видео се чува по какъв начин той изяснява, че ходил при кмета да му каже, че миряните му не издържали.
Пасторът изясни и, че в двора на църквата можело да се съберат 2000 души, тъй като дворът на самобитната черква бил 2300 квадрата.
Според Министерство на вътрешните работи и прокуратурата обаче това е нарушаване. Старши комисар Николай Спасов, шеф на ОДМВР-София изясни, че през вчерашния ден е основан акт – за събиране на към 200 души, т.е. сутринта и следобяд. Актове има за уредниците, както и за част от присъстващите, само че върви досъдебно произвеждане и ще бъдат формирани актове на всички присъстващи. Засега приказваме единствено за санкция от 300 до 1000 лв., само че в случай че бъдат открити данни за закононарушение, към този момент се отива на член 355 от Наказателния кодекс. Там има наказване и от затвор до 5 години.
Припомняме, че от ден на ден излизат изявления, че във Франция епидемията е тръгнала поради такава огромна среща на вярващи и пастори-евангелисти, траяла 1 седмица в края на февруари. Само от това събиране след това са доказани 2500 случая на COVID-19.
Към момента под карантина са 674 души в ромските махали в Софийска област, формирани са 348 акта за нарушавания, като те обаче не са на 348 обособени души, някои актове са повторени за едни и същи души, защото комисарят сподели, че над 120 души са нарушили карантината.
Районният прокурор на Самоков Ваня Тенева изясни, че се води досъдебно произвеждане и ще се открива дали хората са стоели по време на молитвата на разстояние от най-малко 2 метра и надлежно кои би трябвало да понесат отговорност
Още: " Коронавирус: Съединени американски щати е образец за неприятно ръководство на рецесията, в Албания с модификации на полицейския час "
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР