Сигнал за инцидента е подаден около 15:30 часа днес. Блъснали

...
Сигнал за инцидента е подаден около 15:30 часа днес. Блъснали
Коментари Харесай

Тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла отне живота на възрастна жена, петима са ранени

Сигнал за случая е подаден към 15:30 часа през днешния ден. Блъснали са се два автомобила в региона на разклона за село Иваново.

Веднага на място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

При удара старата жена е починала на място. Други петима души са потърпевши и са откарани с коли за спешна помощ в русенска болница.

Движението в сектора е затруднено и се реализира в двете посоки в едната лента, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Трафикът се контролира от полицейски екипи.

През последното денонощие Министерство на вътрешните работи залови 26 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. Това сочат данните от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата.

Половината от хванатите с алкохол зад кормилото са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, шестима са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 15, а трима са отказали да бъдат тествани.

В същия интервал от време са тествани 13 011 водачи и пасажери, както и 10 000 транспортни средства. Съставени са 2875 фиша и 597 акта за открити административни нарушавания.

По метода " линеен надзор " са тествани 2398 транспортни средства и 2816 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 481 фиша и 95 акта. Установени са трима водачи, карали след приложимост от 0,5 до 1,2 промила алкохол, а двама - с над 1,2 промила. Двама са седнали зад кормилото под въздействието на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР