Сигнал от превозвачи за порочна практика на границата с Румъния.

...
Сигнал от превозвачи за порочна практика на границата с Румъния.
Коментари Харесай

Наши тираджии сигнализираха за порочна практика в Румъния

Сигнал от превозвачи за порочна процедура на границата с Румъния. Те се съмняват, че кантарите на „ Дунав мост “ в Гюргево се манипулират, с цел да регистрират несъществуващо претоварване.

Според транспортните компании това е систематичен проблем и упорстват българските институции да се намесят.

Камионът на Георги Иванов пътува от България за Германия. При тръгването от завода тежи 39,2 тона, а след прекосяването на „ Дунав мост “ кантарът регистрира с един звук повече.

„ Камионът е теглен един път на товарния адрес, след това е теглен на българския кантар на границата и не е имало никакви проблеми “, споделя превозвачът.

Проблемът не е единствено за българските камиони. 

„ Турските сътрудници споделиха, че те са минали два пъти кантар – един път, като са влизали в България, пропътували са целия маршрут, стигнали са до тук. Тук ги мерят на българската граница още веднъж без проблем и в Румъния са претрупани “, изясни Надя Иванова, шеф на транспортна компания пред бТВ.

Според превозвачите се прави съзнателно, с цел да се изнудват водачите. Не се позволява и спомагателна инспекция на различен кантар.

Повечето компании се тормозят да дадат публичност на този проблем и или си заплащат на ръка, или си заплащат санкциите и не престават.

Потърпевшите са безапелационни, че ще търсят правата си и са изискали документите за измерванията, с цел да покажат несъответствията. След въпрос от bTV от Агенция „ Митници “ и транспортното министерство обявиха, че не са получавали сигнали. А в случай че има такива - ще се свържат с румънските способени органи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР