Сигнал на подсъдимия банкер Цветан Василев срещу главния прокурор Иван

...
Сигнал на подсъдимия банкер Цветан Василев срещу главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Банкерът беглец Цветан Василев е подал сигнал срещу Иван Гешев в прокуратурата

Сигнал на подсъдимия банкер Цветан Василев против основния прокурор Иван Гешев е разпределен на прокурор от Софийската градска прокуратура, потвърдиха от държавното обвиняване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Потвърждение, че е подаден сигнал от Василев против основния прокурор, даде през днешния ден на конференция ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, която уточни, че сигналът е изпратен по подготвеност на Софийската градска прокуратура, защото е против магистрат.

Преди дни Цветан Василев заяви в своя блог, че на 21 април посредством юриста си Константин Симеонов е подал сигнал против Иван Гешев. Василев посочи, че сигналът е във връзка „ със серия спекулации и внушения “ по негов адрес, направени от Иван Гешев в медийни изяви и изявленията през март и април т.г.

„ Считам, че има задоволително данни да бъде осъществена инспекция и да бъде формирано досъдебно произвеждане по отношение на вероятно осъществено длъжностно закононарушение “, показва Василев.

От Софийската градска прокуратура оповестиха, че следва прокурорът, на който е разпределен сигналът, да реши дали ще назначи инспекция, като следователно срокът за нейното осъществяване е три месеца, а след нея прокурорът разполага с един месец период да реши има ли данни за следствие на случая.

Василев е обвиняем с още няколко души за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ), като делото продължава към този момент няколко години. Преди дни основният прокурор удостовери, че по отношение на Цветан Василев е издадена нова заповед за арест.

„ Въз основа на нея той е включен в Шенгенската осведомителна система и е поискано интернационално търсене по други досъдебни производства, разнообразни от делото КТБ, за което, напомням, той е обвиняем, само че се укрива в страна като Сърбия. За което е ясно, че се укрива благодарение на съветската страна, ясно ми е, че зад това стои зловредното съветско въздействие. Ясно ми е също това, че той заплаща на американски лобисти за компрометиране на прокуратурата и освен това “, разгласи Гешев.

През август Интерпол спря издирването с алена бюлетина на Василев. Решението е взето, откакто Василев е изискал организацията да преразгледа случая му./ Дарикнюз

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР