Сигнал на Гражданско движение БОЕЦ до Инспектората на ВСС (ИВСС)

...
Сигнал на Гражданско движение БОЕЦ до Инспектората на ВСС (ИВСС)
Коментари Харесай

Сигнал за злоупотреба на прокуратурата с Иванчева отиде за разследване в прокуратурата

Сигнал на Гражданско придвижване БОЕЦ до Инспектората на Висш съдебен съвет (ИВСС) по отношение на евентуално превишаване на пълномощия от страна на прокуратурата беше трансфериран от ИВСС на... прокуратурата! Това споделят в своя публична позиция от БОЕЦ.
Сигналът е подаден поради показния арест на кметицата на „ Младост “ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Искането за инспекция е обосновано с " непозволени дейности на прокурор Иван Гешев " (бел. ред. - ръководителя на Специализираната прокуратура). Освен до ИВСС, той е адресиран до правосъдното министерство и Народното събрание.
Отговорът от ИВСС обаче е, че сигналът е препратен към Върховната касационна прокуратура. " Прехвърлят топката на Цацаров. Същиият Цацаров, който беше разследван от ИВСС по сигнала на БОЕЦ за ЦУМгейт. Същият Цацаров, който обясняваше пред медиите, че дейностите на профилираната прокуратура са били съвършени и законосъобразни. И в този момент Цацаров би трябвало да проверява „ съвършените “ дейности на Гешев и КПКОНПИ (бел. ред. - новата антикорупционна комисия). И избора пред него е, или да уличи себе си в неистина и да откри осъществени нарушавания, или да узакони незаконните дейности на прокуратурата, констатирайки липса на нарушавания. Както се споделя, Точкова (бел. ред. - основният правосъден инспектор) го " начуква " на Цацаров, а той ще би трябвало самичък до си го " начука ". Ще забележим! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР