Сигнал до Министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС

...
Сигнал до Министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС
Коментари Харесай

Пеевски към МВР и ДАНС: Как е допуснат да работи у нас екип на забранената в ЕС телевизия Русия 1?

Сигнал до Министъра на вътрешните работи и ръководителя на ДАНС за неотложно определяне на това по какъв начин на територията на България е позволен да работи екип на неразрешената в Европейски Съюз телевизия “Русия 1 ” подава ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

 

За качените в платформата YouTube материали, снимани в центъра на София, сигнализираха някогашният дипломат на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни изявления.

 

" Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските полезности и глобите против Русия, опцията екип на медия, неразрешена за лъчение на територията на Европейски Съюз, рупор  на съветската военна машина, да излъчва от центъра на София ",се споделя в сигнала на Делян Пеевски.

 

" Изразявам остро отвращение от този акт, като упорствам управлението на Министерство на вътрешните работи и ДАНС неотложно да извършат незабавна инспекция за определяне на събитията и обстоятелствата по този случай ", акцентира Делян Пеевски.

 

" Напомням, че Русия разгласи България за неприятелска страна, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР ", написа ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. 

 

" Очаквам управлението на държавна организация “Национална сигурност ” да извърши инспекция във връзка със своите пълномощия и да извърши своите отговорности, като с дейностите си отбрани националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност ", упорства Делян Пеевски.

 

Проявата на незадоволителна интензивност при сходни провокации е неприятен сигнал към нашите евроатлантически сътрудници, както и слага под риск от въздействието на хибридните офанзиви публичния ред и заплашва сигурността и суверенитета на България, акцентира той.

 

Епицентър. бг напомня: От 1 февруари България публично спря излъчването на няколко съветски малките екрани, в това число държавния Първи канал на " съображение настоящия правилник на Съвета на Европейския съюз ".

Позицията на Брюксел е, че Русия взе участие в систематична интернационална акция за дезинформация, манипулиране на информацията и изкривяване на обстоятелствата, с цел да ускори тактиката си за дестабилизиране както на своите съседи, по този начин и на Европейски Съюз и неговите страни членки. За да противодейства на това, Европейски Съюз спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия през днешния ден, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

 

Преди ден обаче тв  “Россия-1 “ излъчи изявление с Петър Волгин, снимано по празничните дни в центъра на София. Той се изрича като " инцидентен жител " и на съветски език се обявява в отбрана на Паметника на Съветската войска, който бе отстранен от центъра на София. 

Волгин приказва по какъв начин “обикновените хора ” у нас не считат Русия за зложелател. В репортажа се насажда позицията, че София се готви да забрани “всичко съветско ”. 

 

По този мотив Илиян Василев пита във Facebook:На какво съображение Министерство на външните работи е издало виза и позволение на екипа на тази съветска публична медия, която е неразрешена за лъчение в Европейски Съюз, да влезе в България и да прави изявленията и то по празници, откакто техният Министерство на външните работи (Министерство на външните работи, бел. ред.) изгони и последния български публицист и на процедура сме в режим на взаимна възбрана за публицисти?

 

За сведение на минувачите, с цел да работи в София, екипът на Россия-1 е получил визи и то не туристически и би трябвало да е оповестил задачата на визитата си. Значи някой в Министерство на външните работи му е оказал помощ, отбелязва Василев.

 

 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР