Сигнал до Министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС

...
Сигнал до Министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС
Коментари Харесай

Пеевски иска от ДАНС и МВР да разследват защо има екип на телевизия Русия 1 в София, било лош сигнал

Сигнал до Министъра на вътрешните работи и ръководителя на ДАНС за неотложно определяне на това по какъв начин на територията на България е позволен да работи екип на неразрешената в Европейски Съюз телевизия " Русия 1 " подава ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

За качените в платформата YouTube материали, снимани в центъра на София, сигнализираха някогашният дипломат на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни изявления.

" Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските полезности и глобите против Русия, опцията екип на медия, неразрешена за лъчение на територията на Европейски Съюз, рупор на съветската военна машина, да излъчва от центъра на София ", се споделя в сигнала на Делян Пеевски.

От разпратената до медиите позиция излиза наяве, че депутатът показва остро отвращение от този акт, като упорства управлението на Министерство на вътрешните работи и ДАНС неотложно да извършат незабавна инспекция за определяне на събитията и обстоятелствата по този случай.

" Напомням, че Русия разгласи България за неприятелска страна, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР ", написа ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

" Очаквам управлението на държавна организация “Национална сигурност " да извърши инспекция във връзка със своите пълномощия и да извърши своите отговорности, като с дейностите си отбрани националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност ", упорства Делян Пеевски.

" Проявата на незадоволителна интензивност при сходни провокации е неприятен сигнал към нашите евроатлантически сътрудници, както и слага под риск от въздействието на хибридните офанзиви публичния ред и заплашва сигурността и суверенитета на България ", акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР