Сигнал до bTV - дете се оказа с две взаимоизключващи

...
Сигнал до bTV - дете се оказа с две взаимоизключващи
Коментари Харесай

Сигнал до bTV: Дете се оказа едновременно със и без пневмония

Сигнал до bTV - дете се оказа с две взаимоизключващи се диагнози в две лечебни заведения у нас. Според едната то е с бронхопневмония, съгласно другата е крепко.

Родителите се съмняват в опит за източване на здравната каса.

Датата е 6 октомври. Късно вечерта Снежана Икова води внучката си в плевенската болница за интензивно лекуване „ Д-р Георги Странски “. Детето е на година и четири месеца с кървящи венци. Взимат му кръв и снимат дробовете му на рентген.

„ Педиатърката сподели „ Ами, вероятно са почнали да никнат зъбки “, крещя добре, за какво е нужно тогава да ни вършат рентген на това малко дете? Влиза в системата и споделя детето е с двустранна пневмония, неотложно да останете в отделението. Прецених, че детето не е за болница. Трябва да има температура, хрема, нещо кашлица – такива неща няма “, споделя Снежана.

Жената подписва документ за отвод от лекуване, само че мъж от незабавното й пречи да си тръгне, споделя тя.

„ Звъннах на 112, тъй като ние не можем да си тръгнем! Той ме теглеше непрекъснато, аз съм хванала с едната ръка детенцето, той ме тегли за блузата и споделя да се върне. Те чуха, че приказвам със 112 и към този момент ме пуснаха “, споделя Снежана.

Четири часа по-късно в градската поликлиника на Велико Търново преглеждат детето със умозаключение, че няма пневмония. Под направена втора фотография великотърновският лекар Марин Маринов написа, изтъквам, „ белодробният паренхим е обикновено транспарантен “. „ Това значи, че няма нищо смущаващо в белите дробове на детето “, изяснява лекарят.

Педиатърът от Търново Д-р Лора Камбурова е на същото мнение. След питане на bTV случая разяснява специалистът по „ Връзки с обществеността “ към Плевенската болница Момчил Цветков.

„ Нашата болница е една от най-натоварените в Северна България и ние не бихме си измисляли пациенти, задоволително доста Коронавирус заболели имаме. Всички наши лекари изрично след рентгенова фотография виждат, че детето има двустранна бронхопневмония “, изяснява той. Казва, че не знае какво са споделили сътрудниците му и не може да разяснява диагнозата от другата болница.

Друг лекар, Стефан Стефанов от Лесидрен, свидетелства, че в деня на прегледите момиченцето не е имало нито кашлица, нито хрипове в дишането.

Близките обмислят да подадат сигнал до изпълнителната организация за медицински контрол. За лекуване на бронхопневмония здравната каса заплаща на лечебните заведения по 1050 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР